0
AdmiralBet ABA Liga

Sport Kosarka Basketball NLB Jadranska Liga Final 4 four Ljubljana Slovenija Hemofarm Vrsac Zadar Hrvatska Croatia navijaci tornado supporters fan fans 25.4.2008. (credit image © photo: Pedja Milosavljevic )

NOVA HAPŠENJA U ZADRU: Hrvatska policija privela još desetoricu huligana koji su napali delegaciju Zvezde!

Objavljeno: 15.11.23 u 10:42

Nadamo se da će svi počionici ovog nedela biti privedeni licu pravde

Hrvatska policija je uhapsila deset osoba u vezi sa dešavanjima na nedavnom meču između Zadra i Crvene zvezde. Hapšenje je izvršeno na osnovu osnovane sumnje da su ovi hrvatski državljani, starosti od 19 do 32 godine, učestvovali u izazivanju nereda i izražavanju poruka mržnje tokom utakmice održane 12. novembra u Sportskom centru „Višnjik“ u Zadru.

Policija je saopštila da su uhapšeni zbog uzvikivanja poruka čiji sadržaj podstiče mržnju ili nasilje na osnovu rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti. U sklopu hapšenja, izvršen je i pretres stanova osumnjičenih, tokom kojeg je pronađena veća količina pirotehničkih sredstava.

Nalog za hapšenje izdao je Opštinski sud u Zadru, a osumnjičeni su odmah dovedeni pred Kazneno-prekršajni deo tog suda.

Podsećamo da su se pred meč Zadra i Crvene zvezde dogodila dva odvojena incidenta u kojima su napadnuti srpski novinari i članovi delegacije Crvene zvezde. Ova hapšenja predstavljaju odgovor vlasti na ozbiljne incidente koji su zatresli sportski događaj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter