1
Košarka

Luca Vildoza during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Olympiacos Piraeus Basket at Aleksandar Nikolic Hall on April 06, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VILDOZI NEDOSTAJE ZVEZDE: ‘Navijači su mi pružili strast koja mi je bila neophodna!’

Objavljeno: 14.11.23 u 15:35

‘Vratilo mi se samopouzdanje zahvljajući Zvezdi.’

Košarkaš Panatinaikosa, Luka Vildoza govorio je o svom boravku u timu sa Malog Kalemegdana i naveo da mu je to bio lep period i da je tu povratio samopuzdanje.

– Vratilo mi se samopouzdanje, naročito zahvaljujući periodu u Crvenoj zvezdi. Tamo sam se osećao odlično – navijači su mi pružili strast koja mi je bila neophodna, a i saigrači su mi mnogo pomogli. Zato ću im večno biti zahvalan i uvek će mi nedostajati. Sada sam ‘drugi’ igrač. Osećam se mnogo komfornije u napadu, ali i po pitanju fizičke spreme, baš sam napredova – jasan je.

Dodao je da je prihatanje ponude grčkog tima bila prava odluka.

– Bio sam siguran da sam doneo pravu odluku prelaskom u Panatinaikos jer sam znao koje će još košarkaše dovesti. Čim je trener Ataman ozvaničio svoj dolazak, nisam imao dilemu. On je stigao sa razlogom – da stvori kvalitetan tim i vrati PAO tamo gde i pripada. Možemo da stvorimo nešto veliko, ali smo još na početku tog puta. Imamo pregršt kvalitetnih igrača, ostaje nam da se uigramo i biće onda sve u redu – objasnio je Argentinac.

Panatinaikos je ovog leta promenio celokupan tim, a Luka ističe da svako od njih ima svoj ego.

Svako od nas (igrača Panatinaikosa) ima sopstveni ego, ali smo se okupili sa razlogom – da pobedimo. Koja god da je uloga košarkaša u ekipi, svako će napraviti bar po neku ‘žrtvu’ ne bismo li trijumfovali na meču, osvojili neki turnir ili ligu. To pokazuje kakvi smo mi zaista, što je uvek dobro – zaključio je Vildoza.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter