0
olimpijske igre

FUDBAL, BEOGRAD, 23. Mar. 2011. - Predsednik vlade Ruske federacije Vladimir Putin (C) i Mirko Cvetkovic posmatraju prijateljski duel mladih timova Crvena Zvezda i Zenita klub iz Sankt Peterburga ciji je navijac. Foto: Starsportphoto

NOVI PROJEKAT PUTINA: Rusi žele da naprave svoju verziju olimpijskih igara!

Objavljeno: 14.11.23 u 18:35

Rusija je isključena iz sportskih dešavanja još od rata u Ukrajini 2022. godine, a njeni sportisti su se već ranije suočavali sa sankcijama, predstavljajući državu pod neutralnom zastavom.

Zbog ovih sankcija, mnogi timovi iz Rusije nisu u mogućnosti da se takmiče u svojim disciplinama, a sportisti se često predstavljaju pod neutralnim statusom.

I pored teškoća, predsednik Rusije, Vladimir Putin, razgovarao je o ambicioznom projektu po imenu „Igre budućnosti“, koji Rusi planiraju da pokrenu. Ove igre su zakazane za 21. februar 2024. godine, iako Rusija trenutno nije uključena u većinu međunarodnih sportskih takmičenja. Planovi za „Igre budućnosti“ mogli bi predstavljati napor da se povrati sportski ugled zemlje i omogući sportistima da ponovo učestvuju na međunarodnoj sceni.

– Sama ideja kombinovanja klasičnih sportova i kiber-sportova pokazuje sliku Rusije, zemlje otvorene za sve novo, zemlje koja stremi da ide napred. Učesnici i gosti „Igara budućnosti“ će moći da vide to i sami kada dođu u Kazan. Nema sumnje da će ove Igre odjeknuti među milionima i pokazati jedan od prioriteta sve izvesnijeg multipolarnog sveta. U Rusiji, mi dobro znamo koliko je važna različitost, uključujući u sportu, koji je više od samog nadmetanja ili osnove za zdrave životne navike. Sport je simbol jednakosti i humanizma, način da se učvrste međusobna razumevanja – rekao predsednik Ruske Federacije.

Radi se o takmičenju gde će se učesnici nadmetati u dva formata. Prvi je digitalna faza i tu će takmičenje biti u virtuelnim arenama, gde će koristiti kompjuterske simulatore, virtuelne naočare, konzole za video-igre, računare, tablete ili mobilne telefone. Druga faza će biti faza fizičkog nadmetanja, gde će biti takmičenje tradicionalnog tipa u svim sada standardnim sportovima.

Ovo neće biti zamena za Olimpijske igre, ali će biti potpuna revolucija u svetu sporta, prema svim promenama koje planiraju da uvedu. Učestvovaće 260 timova iz više od 100 država, a očekuje se preko 2000 takmičara.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter