0
ATP

FOTO: Starsport

NOVAK VEĆ ZNA DA NEĆE IMATI PODRŠKU PUBLIKE: „Znam šta me očekuje“

Objavljeno: 14.11.23 u 21:10

Novak Đoković će odigrati svoj drugi meč na ATP finalu u Torinu od 21 čas. Njegov protivnik će biti četvrti reket sveta, Italijan Janik Siner, sa kojim se već sastao ove sezone.

Prethodni susret odigrali su na Vimbldonu, gde je Đoković slavio pobedu u tri seta rezultatom 6:3, 6:4, 7:6 (4). Siner je nakon US Opena osvojio dve titule na turnirima u Pekingu i Beču, pobeđujući u oba finala Danila Medvedeva.

Posle pobede nad Holgerom Runeom, Đoković je poredio tenisera iz Danske sa Sinerom.

„Janik verovatno ima bolji forhend. Holger je igrao na visokom nivou. Mislim da bi sa takvom igrom Holger mogao da pobedi Sinera ili bilo kog drugog. Biće mi zanimljivo da vidim kako će ići drugi mečevi u grupi“, rekao je Đoković.

Svestan je da je Italijan mnogo napredovao.

„Očigledno je u velikoj formi. Ove godine igra tenis svog života, ima najbolju sezonu u karijeri. Igra kod kuće, pred svojom publikom, to mu mnogo pomaže, daje mu samopouzdanje, daje mu krila da igra najbolji tenis. Gledao sam malo od njegovog meča sa Cicipasom. Igrao je sjajno, imao veoma dobar servis. Janik je jedan od najbržih i najsnažnijih igrača sa osnovne linije na svetu koje smo imali poslednjih godina. Poznajem dobro njegovu igru. Nikada nisam izgubio od njega, imali smo neke tesne mečeve. Prošli put smo igrali u polufinalu Vimbldona, moraću dobro da se spremim za meč“, kaže Novak.

Ništa ne može da ga iznenadi sa druge strane.

„Znam šta mogu da očekujem. Najviši nivo od njega uz veliku podršku publike. Biće lepo za sam turnir. Obojici smo u dobroj formi, videćemo šta će se desiti“, zaključio je najbolji teniser sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter