0
Fudbal

FOTO: Starsport

KOSTIĆ NE PAMTI PO LEPOM POSLEDNJE UČEŠĆE SRBIJE NA EP: ‘U glavi mi je Patrik Klajvert za koga te večeri nismo imali rešenje!’

Objavljeno: 14.11.23 u 11:10

‘Sada smo u sjajnoj poziciji, bod nam fali za plasman na Evropsko prvenstvo.’

Reprezentativac Srbije i fudbaler Juventusa, Filip Kostić je u intervjuu za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije govorio o prošlom učešću ‘Orlova’ na Evropskom prvenstvu, ali i o susretu sa Belgijom.

-Sećam se kroz maglu svake utakmice sa tog šampionata. Silazio sam kod dede koji je živeo na prvom spratu jer je imao veći i bolji televizor od našeg. Bili smo dobri u grupnoj fazi i zahvaljujući golovima Save Miloševića izborili plasman u drugi krug – započeo je.

Tadašnja Jugoslavija je u četvrtfinalu deklasirana od Holandije rezultatom 6:1, a Kostiću taj susret nije ostao u lepom sećanju.

-Na dan četvrtfinala, igrali smo ceo dan fudbal u školskom dvorištu koje je bilo blizu moje zgrade i čekali sa nestrpljenjem duel sa Holandijom. U glavi su mi i dalje narandžasti dresovi i ona ‘narandžasta’ atmosfera na stadionu u Roterdamu. Nažalost, u glavi mi je i Patrik Klajvert za koga te večeri nismo imali rešenje – smatra on.

Dodaje da su bod deli od plasmana na Evropsko prvenstvo na kojem naš nacionalni tim nije bio čak 24 godine.

-Sada smo u sjajnoj poziciji, bod nam fali za plasman na Evropsko prvenstvo. Daleko od toga da je sve gotovo, Bugarska je dobra rerezentacija što je i dokazala u prvom susretu u Razgradu. Utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i ponašaćemo se kao da je pobeda jedina opcija u borbi za jedno od prva dva mesta u grupi – jasan je as ‘Stare dame’.

Ističe da bi ovo bio istorijski uspeh za ovu generaciju.

-Samo na taj način možemo da nastavimo uspešan niz i da posle dva Svetska prvenstva i plasmana u A diviziju Lige nacija, odemo i na Evropsko prvenstvo. Bio bi to istorijski uspeh za generaciju koja je svojim igrama i ponašanjem apsolutno zaslužila da bude deo najveće fudbalske smotre – naveo je Filip.

Potom se osvrnuo na susret protiv Belgije.

-Belgijanci pripadaju kremu evropskog fudbala, imaju u svojim redovima mnogo igrača koji su nosioci igre u najjačim klubovima iz ‘Liga petice’. U svakom slučaju, odličan test za sve nas da vidimo gde smo i šta smo u ovom trenutku. Trebaju nam minuti, to je prilika da dodatno uigramo sve linije tima, da korigujemo neke detalje koji su na prethodnim utakmicama bili problem i da spremni dočekamo meč godine protiv Bugarske – rekao je.

Svestan je šta znači narodu plasman na Euro.

-Svesni smo šta taj plasman na Evropsko prvenstvo znači našem narodu, svesni smo i šta znači za naše karijere i ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Ne zanima nas rezultat meča u Podgorici, razmišljamo isključivo o dobroj igri i pobedi protiv Bugarske – poručio je Kostić.

Podsetimo, reprezentacija Srbije odmeriće snage protiv Belgije 15. novembra od 20:45 u Briselu u okviru prijateljskog susreta, a u nedelju 19. sledi istorijski duel sa Bugarima Leskovcu.

PIKSI POSLAO JASNU PORUKU PRED BUGARE: „Srbija će pucati iz svih oružja u Leskovcu 19. novembra“ (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter