0
Fudbal

FOTO: Starsport

‘GIOCATORE VECCHIO STAMPA’: Italijani dali urnebesan nadimak Kostiću!

Objavljeno: 14.11.23 u 11:50

‘Torino je predivan grad sa mnogo lepih restorana i kafića.’

Levo krilo nacionalnog tima Srbije, Filip Kostić govorio je za sajt reprezentacija o svojim sećanjima na poslednje učešće ‘Orlova’  na  Evropskom prvenstvu i predstojećem duelu protiv Belgije. Takođe, pričao je i o životu u Italiji i naveo da mu Torino dosta prija, kao i da je veliki ljubitelj kafe.

-Torino je predivan grad sa mnogo lepih restorana i kafića. Imamo par omiljenih mesta gde volimo da sednemo i da se opustimo uz dobru kafu. Ima i butika, ali kada mi vreme dozvoli, skoknem do Milana, grada mode i tamo obnovim svoju garderobu. Doduše, Juventus ima fenomenalnu sportsku opremu, prijatno se osećam i kada nisam u civilnom odelu. Imam sreću da igram u jednom od najvećih klubova u Evropi i to me čini srećnim i privilegovanim – istakao je on.

Italijani su mu dali nadimak ‘giocatore vecchio stampa‘ što znači fudbaler starog kova koji ne voli tetovaže i društvene mreže.

-Istina je, po prirodi sam takav. Mnogima je čudno što nemam nijednu tetovažu, ali me one nikada nisu zanimale. Zadovoljan sam svojim izgledom i ono što mi je pri srcu čuvam isključivo za sebe. Duci i ja smo isti po tom pitanju, ni on nema nijednu tetovažu. Daleko od toga da imam nešto protiv igrača koji se tetoviraju – jasan je fudbaler Juventusa.

Dodao je da ne voli toliko društvene mreže i da čuva svoj privatni život daleko od javnosti.

-Taman posla. Možda i ja jednog dana poželim da nešto slično uradim, ali sada ne osećam potrebu, ok mi je ovako. Društvene mreže takođe slabo koristim, čuvam svoj privatni život daleko od očiju javnosti. Imam više vremena da se posvetim sebi i svojoj porodici, duže spavam, kvalitetnije se hranim i bolje treniram. Zašto bih bilo šta menjao – smatra on.

Adaptirao se na Seriju A.

-Trudim se da korigujem stvari koje nisu bile dobre i da napredujem iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening. Adaptirao sam se na italijansku ligu i na sistem trenera Alegrija. Moram da priznam da mi prija njegova filozofija fudbala, usavršio sam svoju igru u defanzivi i napravio iskorak u karijeri – istakao je Filip.

Rekao je da sa puni samopuzdanja očekuju derbi protiv Intera.

-Iskreno, zaslužio sam sve ovo što mi se dešava u poslednje vreme. Imamo najčvršćuz odbranu u ligi, povezali smo šest utakmica bez primljenog gola, Kaljari nam je zatresao mrežu, ali nijednog trenutka nije ugrozio našu pobedu. Spremni i puni optimizma očekujemo Derbi Italije protiv Intera – poručio je.

Na stadionu Juventusa protiv Kaljarija našao se i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

-Oduševio sam se kada sam video Novaka Đokovića u VIP loži. Reč je o velikom šampionu, pravom ambasadoru Srbije u svetu verovatno najboljem sportisti svih vremena u našoj zemlji. Ja sam mu se i lično zahvalio posle utakmice što je došao da nas bodri. Sišao je do svlačionice, pozdravio se sa svima – govorio je on.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

U ‘Staroj dami’ poštuju Noleta.

-Pored Ducija i mene, mnogo igrača Juventusa poštuje njegov lik i delo, navija za njega na velikim turnirima. Golman Perin, Bremer, trener Alegri… Svi su ga pozdravili i poželeli još mnogo pobeda u nastavku karijere – zaključio je Kostić.

 

HEROJ PARTIZANA KOJEG SELEKTOR POREDI SA VAN BASTENOM JASAN: „To je najveći korak u karijeri!“

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter