0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/KK Crvena zvezda Meridianbet

(POLUVREME) VELIKA BORBA U ZADRU: Hrvatski tim krenuo silovito, ali se Zvezda brzo konsolidovala!

Objavljeno: 12.11.23 u 17:40

Odličan meč.

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Zadra u okviru sedmog kola AdmiralBet ABA ligi od 17 časova u hali ‘Krešmir Čosić. Nakon sjanjnog prvog dela gde se igralo na veoma visokom nivou  na odmor se otišlo 45:43 za tim sa Malog Kalemegdana.

Prva četvrtina

Lekić Drežnjak su doveli Zadar u seriju od 4:0 i domaći su bolje otvorili susret, Bolomboj je smanjio sa linije penala, ali je Drežnjak uzvratio sa tri poena, dok je Gedraitis istom merom uzvraito. Približila se Zvezda na -2 Zadru (9:7), ali je Lakić na drugoj strani postigao lako poene.

Gedraitis je igrao sjajnu, pa je goste došao do prvog vođstva na susretu (14:11). Imala je Zvezda imala nalet seriju od 9:0 (16:11) nakon odličnog otvaranja utakmice od strane hrvatskog tima. Lakić je nakon tajm-auta Zadra prekinuo tu seriju gostiju i došao do novih poena. Ponovo je Zadar poveo šutem za tri koji je pogodio Božić.

Odlično izdanje košarkaša Zadra u prvoj deonici koju su dobili rezultatom 24:23.

Druga četvrtina.

Prve poene u ovom periodu susreta postižu gosti preko Miloša Teodosića koji je pogodio trojku na asistenciju  Jaga. U nastakvu sjajna igra oba tima, efikasan meč gde se igralo koš za koš. Vidno raspoložan za igru bio je Luka Božić koga je hteo šut za tri ponea, a pored njega važan šraf za domaćina bio je Drežnjak.

I tim sa Malog Kalemegdana je služila trojka, konsolidovali su odbrani u drugom periodu. Odličnu blokadu je bio Ravnjak kada je Mitrović pokušao da zakuca i na drugoj strani Drežnjak ponovo postiže tri ponea. Sjajan i kvalitetan meč u Zadru sa visokim tempom.

Odlična košarka sa konstantnom promenom rezultata i brzom i jakom igrom. Nakon tajm-auta koji je tražio Sferopulos Zvezda je napravila seriju od 4:0 (36:36) i pokazala da nije došla da se preda, dok su domaći igrači tokom celog prvog poluvremena pokazivali zube vicešampionu regionalnog takmičenja. 

Tajm-aut je tražio strateg Zadra, a Crvena zvezda je nakon toga napravila seriju od 11:0 (43:36), ali je Mazalin nakon dugo vremena postigao dva brza poena za domaće i zaustavio nalete srpskog tima. Nakon prezanimljivog prvog poluvremena rezultat je bio 46:45 za goste.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter