0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/@ABA_League

OGLASILA SE I ABA LIGA POVODOM NAPADA NA ZVEZDINU DELEGACIJU: Evo šta su ovaj put poručili!

Objavljeno: 12.11.23 u 08:12

Najtrožije kazne su neminovne.

Huligani su ciljano napali novinare i članove kluba, koristeći nacionalnu pripadnost kao motiv za nasilje.

Prema informacijama, napadnuti novinari i članovi delegacije su prepoznati još na aerodromu, a huligani su ih sačekali i pred hotelom, gde su bili smešteni. Maskirani i naoružani palicama, huligani su napali novinare uz uvrede, nanoseći im ozbiljne povrede.

Povodom ovoga se oglasila i sama ABA lgia.

Saopštenje ABA lige prenosimo u celosti:

– Nakon šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu uveče i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde, pred sedmu rundu utakmice ABA lige između Zadra i Crvena zvezda , ABA liga snažno osuđuje svaki oblik nasilja, kao i rasističku, seksualnu, versku, nacionalnu i bilo koju drugu vrstu diskriminacije.

– ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema Hrvatskom ministarstvu unutrašnjih poslova, s namerom da se svi detalji napada ispitaju što je pre moguće i da se organizatori i izvršioci incidenta uhapse i procesuiraju u skladu s zakonima Republike Hrvatske, gde su se napadi dogodili.

– U isto vreme, putem komunikacije s klubovima i drugim faktorima bezbednosti, ABA liga će učiniti sve kako bi se utakmica sedme runde između Zadra i Crvene zvezde odigrala bez ijednog incidenta i da ponovo pokažemo da je reč o izolovanom slučaju koji baca senku na sve postulate ABA lige j.t.d. i temelje na kojima je osnovana.

 

– Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će ABA liga, kao i pre, nastaviti da povezuje ljude, a ne da ih deli.

12
17

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter