0
ATP

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 05: Novak Djoković of Serbia during the finals match against Grigor Dimitrov of Bulgaria on day seven of the Rolex Paris Masters at Accor Arena in Bercy on November 05 in Paris, France (Photo by Andrija Sokovic/Starsport)

NOVAK DANAS KREĆE U ISTORIJSKI POHOD: Može ponovo da izbriše Federera iz istorijskih knjiga, a i da dodatno pomeri svoje rekorde!

Objavljeno: 12.11.23 u 09:40

Zanimljiva nedelja je ispred nas kada je tenis u pitanju.

U nedelju najbolji teniser, vrlo verovatno i sportista svih vremena, Novak Đoković, počinje svoju avanturu ka osmom prvom mestu na kraju godine.

Đoković je kao nosilac Zelene grupe određen da na teren izađe u večernjem terminu od 21 čas, a protivnik mu je Holger Rune, pa će tako srpski as poslednji večeras na teren u Torinu.

Naime, poznato je da Danac ne leži previše Novaku, jer je do prošle nedelje imao pozitivan skor sa Srbinom, svaki od mečeva je bio mini-spektakl, pa tako očekujemo da ćemo i večeras videti veliku borbu na betonu Torina.

 

Naime, osvajanjem trofeja na severu Italije, Đoković bi izbrisao iz istorije Rodžera Federera i na ovom polju, jer su za sada oba velikana na šest osvojenih završnih Mastersa.

Takođe treba napomenuti da bi u slučaju samo jedne pobede na turniru Novak prešao crtu od 400 istorijskih nedelja na vrhu, a najmanje bi proveo 406 sedmica na teniskom tronu.

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter