0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega MIS

MORNAR ODAVNO NIJE BIO OVAKO LOŠ: Mega ‘deklasirala’ rivala u sred Bara!

Objavljeno: 12.11.23 u 20:53

Strašna partija Mege!

Košarkaši Mega MIS-a ubeležili su četvrtu pobedu u ABA ligi, pošto su u sedmom kolu ubedljivo savladali Mornar u Baru 65:99 (16:23, 24:23, 6:23, 19:30).

Izabranici Marka Baraća su bolje otvorili meč, vodili i dvocifrenom razlikom već u prvom kvartalu, ali se domaćin dobro držao do odlaska na veliki odmor. A onda, briljantna četvrtina Mege po povratku sa pauze. Dozvoila je samo šest poena rivalu, stekla veliku prednost i prelomila meč u svoju korist. Rutinski je privela posao kraju u poslednjih 10 minuta i popravila bilans na 4-3, dok je Mornar pretrpeo šesti poraz (1-6).

Sjajan meč odigrao je Uroš Plavšić i ubeležio dabl-dabl sa 23 poena i 10 skokova za indeks korisnosti 30. Ispratili su ga Nikola Topić sa 17 poena i sedam asistencija (indeks 24), dok je dabl-dabl ubeležio i Andrija Jelavić sa po 13 poena i skokova (indeks 22). Na kraju dvocifren i Oleksandr Kobzistij koji je svih 11 poena postigao u poslednjem kvartalu, za tek nešto više od četiri minuta u igri.

Kod Mornara najefikasniji Džejkobi Bojkins sa 16 poena, dok je dvocifren sa 12 poena bio još samo Nemanja Vranješ.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter