0
Domaći fudbal

PANCEVO, SERBIA - NOVEMBER 11: Serbian Super liga round 15 match between FK Zeleznicar Pancevo and Crvena zvezda at SC Mladost in Pancevo, Serbia on November 11. (Photo by Andrija Sokovic/Starsport)

ŠTA SE CRVENI U BANATU ZELENOM, IL JE ZVEZDA IL KARTON BAHARU: Crveno-beli preživeli Pančevo, uz ogromne turbulencije! (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.23 u 19:53

Železničar pao u nastavku, Zvezda uz ogromne muke odnela tri boda.

Fudbaleri Železničara večeras od 18 časova sastaju se sa ekipom Crvene zvezde u Pančevu u utakmici 15. kola Superlige Srbije.

Rezultat meča jeste 1:2 za gostujući tim.

 

Ekipa Baraka Bahara se trenutno nalazi na drugom mestu u prvenstvu, a u Pančevu stižu nakon novog poraza u Ligi šampiona od RB Lajpciga (2:1). Crveno-beli su već tri puta kiksnuli u domaćem prvenstvu i već zaostaju šest bodova za Partizanom, koji u Srbiji ne može da izgubi bodove ove sezone.

 

Sa druge strane, ekipa Železničara iz Pančeva se nalazi na deobi 14. mesta, sa 11 osvojenih bodova, ali je čak sedam od tih 11 došlo u poslednja tri kola.

SASTAVI

Železničar: Živković – Balaž, Stanković, Konatar – Lakićević, Pantelić, Grgić, Đorđević, Hajdin – Romanić, Pavlov.

Crvena zvezda: Popović – Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić – Kanga, Kangva, Katai, Lučić – Olajinka, Endiaje.

Na početku meča snage su bile prilično ujednačene, sa blagom terenskom inicijativom gostiju, a treba napomenuti i sjajan pokušaj Lučića koji je sa boka nakon nekoliko driblinga šutirao, ali je čuvar mreće domaćih bio na visini zadatka.

Ipak su posle svega 15 minuta domaći došli do prednosti preko Lazara Romanića, nakon sjajnog centaršuta kapitena Železničara.

 

Potom su crveno-beli uzeli potpunu inicijativu, terensku barem, ali do finiša prvog poluvremena nije uspeo šampion da dođe do ozbiljnije prilike, dok su domaći imali u 37. minutu sjajnu priliku preko Grgića, ali je Zvezda uz mnogo sreće ostala na golu zaostatka.

Od starta durgog dela Zvezda je bila daleko bolja, što je uspela da i kapitalizuje golom Mirka Ivanića na isteku sat vremena igre, a petnaest minuta kasnije Zvezda je povela nakon gola Jovana Mijailovića iz prekida.

 

Nakon ove pobede crveno-beli su prišli Partizanu na svega tri boda, dok je tim iz Pančeva završio svoju mini-seriju vrhunske forme u poslednje tri utakmice.

Standings provided by Sofascore

 

 

5
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter