0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović

PANTERI BILI BLIZU IZNENAĐENJA: Raspoloženi Blažič za brejk Cedevita Olimpije u Železniku; Budućnost prekinula crni niz (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 11.11.23 u 21:05

U 7. kolu ABA lige, košarkaši FMP-a poraženi su od ekipe Cedevite Olimpije u Železniku rezultatom 96:84.

Iako je FMP bio u solidnoj formi, ekipa Simonea Pjaniđanija, predvođena Jakom Blažičem, Klemenom Prepeličem i Karlom Matkovićem, bila je nerešiva enigma za Nenada Stefanovića i njegov tim.

Uzbudljiva borba vođena je tokom prve četvrtine, ali je već u drugoj iskustvo i kvalitet Blažiča i Prepeliča počelo da dominira, uz odlično praćenje Matkovića. Gosti su u drugoj četvrtini postigli 32 poena, stekavši prednost od plus 16 do velikog odmora.

FMP je pružio snažan otpor u trećem kvartalu, smanjivši zaostatak na samo pet poena serijom 12:1 i prišavši na minus četiri. Međutim, trio Prepelič, Matković i Blažič ponovno su preuzeli kontrolu, odbili nalet domaćina, a trojkom Gregora Glasa gosti su otišli na 69:80 pred poslednjih 10 minuta. Iako je Stefanovićev tim dobro otvorio poslednju četvrtinu, Ljubljančani su odgovorili, a posle poena Blažiča tri minuta pre kraja postalo je jasno da će Cedevita Olimpija slaviti.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Blažič, predvodio je sa 24 poena (indeks 31), Matković je bio blizu dabl-dabla sa 19 poena i devet skokova (indeks 27), dok je Prepelič briljirao sa 15 poena i čak 14 asistencija (indeks 30). Dvoznamenkasti su bili i Dvejn Stjuart sa 16, Šon Džons sa 10 poena (osam skokova).

U ekipi iz Železnika istakao se Marko Pavićević sa 16 poena, dok su Džordan Voker i Bojan Subotić dodali po 14 i 13 poena. Ugo Beson postigao je 13, Ostin Luk 11, dok je Balša Živanović ubacio 12 poena.

Na drugoj strani košarkaši Budućnosti su, nakon izazovnog perioda koji je obuhvatao poraz od Arisa u Evrokupu i iznenadni odlazak trenera Petra Mijovića, uspeli da prekinu niz od tri uzastopna poraza. U duelu sa Splitom, „plavi“ su se suočili sa pritiskom, ali su, nakon gotovo 25 minuta, uspeli da se oslobode i zabeleže pobedu rezultatom 72:58.

Iako je Split imao prednost od 10 poena u drugoj četvrtini (35:25), reakcija Budućnosti bila je brza i efikasna. Za samo dva minuta i devet sekundi, Podgoričani su preokrenuli rezultat sa minus 10 na plus dva (37:35), što im je omogućilo vođstvo na velikom odmoru.

Iako je Split imao vođstvo od 40:37 na početku trećeg perioda, od tog trenutka pa nadalje, dominacija na terenu pripadala je isključivo Budućnosti. Konačni rezultat od 72:58 donosi im važnu pobedu i održava deobu prvog mesta u AdmiralBet ABA ligi nakon sedam odigranih kola (skor 6-1).

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter