1
Evroliga

FOTO: Starsport

KOŠARKAŠKI ANALITIČAR SASUO KRITIKE NA RAČUN NEJPIRA: ‘Ne zna šta će sa loptom!’

Objavljeno: 11.11.23 u 13:15

Veliki promašaj tima sa Malog Kalemegdana.

Izabranici Janisa Sferopulosa su sinoć poraženi od Barselone rezultatom 86:81 u okviru sedmog kola Evrolige. Ponovo je razočaravajuću partiju ima Šabaz Nejpir koji je i više nego razočarao svojim (ne)zalaganjem na terenu. Nekadašnji igrač Crvene zvezde, a sada košarkaški analitičar Milutin Aleksić analizirao je igru ‘crveno-belih’.

-Treba malo utisci da se slegnu, niko nije očekivao ovakav otpor, ovo su utakmice koje bi lakše pale da je bilo 20 razlike, nego ovako, da je Zvezda imala napade za vođstvo i izjednačenje. Prvi utisak mi je i moram da kažem da je Zvezda odigrala odlično drugo poluvreme. Isto tako, to je bilo u perodima bez Šabaza – započeo je.

Potom je osuo paljbu po Nejpiru.

-Ne znam šta treba da se uradi da Nejpir počne da igra odbranu, ovako indolentan, igrač takve reputacije… Ne pamtim da sam gledao. Usmeravanje kao saobraćajac. Ne može da se igra ozbiljna košarka, bukvalno su ga napadali sve vreme u pikenrolu. On na poziciji pleja ne zna šta će sa loptom, izdribla ceo napad, dva-tri napada zaredom tako uđe u poslednjih pet sekundi. Malo smo svi vrući – istakao je on.

Dodao je da nema karakter za odbranu.

– I kada se Zvezda približavala, tada je Nejpir bio na klupi, pokazala se da ta njegova igra u odbrani… Za napad može da se razume, treba forma, vreme, samopouzdanje… Defanziva je stvar karaktera, on je na blic pokazao nešto u nekim uvodnim minutima. Nema karakter u odbrani, to frustrira veliki deo javnosti koji prati Zvezdu – jasan je Milutin.

Naveo je da Sferopulos mora da reaguje.

-Druga stvar mi je nedopustiva, da Zvezda prvu četvrtinu igra bez ijednog malog faula. Vi izađete na meč i prvi faul pravite u 10. minutu meča. Bilo je toliko situacija, lakih poena za rivala. Mora Sferopulos hitno da reaguje, ovo je već sedmo kolo, odmakle su utakmice, to ne sme da se dešava – poručio je Aleksić za Sport Klub.

ŠOKANTNO: Nejpir radi iza leđa Zvezdi, čuveni trener sve otkrio!

7
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter