0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

IZ HRVATSKE STIŽE ODGOVOR NA ZVEZVDINO SAOPŠTENJE: Evo šta su poručili Zadrani!

Objavljeno: 11.11.23 u 23:14

Napad na novinare i delegaciju Crvene zvezde uoči meča 8. kola ABA lige naišao je na oštru osudu od strane košarkaškog kluba Zadar.

Incident uključuje napad na dva srpska novinara koji su zadobili povrede glave i posekotine, kao i napad na člana Upravnog odbora Crvene zvezde i njegovog prijatelja. Klub Zadar izražava oštro nezadovoljstvo i osuđuje ovakvo ponašanje, naglašavajući neprihvatljivost nasilja u sportskom okruženju.

Ovim povodom oglasio se i KK Zadar, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

– Nepoznati maskirani počinitelji danas su u dva odvojena incidenta fizički napali i povredili dvojicu novinara, koji su u Zadar došli kako bi pratili utakmicu AdmiralBet ABA lige u kojoj sutra u Dvorani Krešimir Ćosić gostuje Crvena zvezda Meridianbet, te člana Upravnog odbora kluba, koji je bio u društvu s prijateljem.

Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujuće ekipe i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao grupu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrednostima koje propagiramo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvek ćemo biti posvećeni promovisanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim porodicama, klubu i redakciji. Pozivamo sve navijače da sutra tokom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, versku, rasnu, polnu mržnju ili netrpeljivost, a posebno nasiljem. Osim kazni, rizikujemo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena.

Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobediti i na terenu i izvan njega – stoji u saopštenju Zadrana.

68
25

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter