0
Fudbal

ZEMLJA SE OKREĆE, NEJMAR JE POVREĐEN: Evo kakva sudbina očekuje Brazilca!

Objavljeno: 10.11.23 u 20:19

Prva godina Nejmara u Saudijskoj Arabiji nije prošla onako kako se očekivalo.

Nažalost, ozbiljna povreda ligamenata kolena tokom reprezentativne utakmice protiv Urugvaja u Montevideu rezultirala je šestomesečnom pauzom, koja verovatno znači i kraj sezone za brazilskog fudbalera.

Planirano je da se Nejmar vrati na teren do aprila, ali su planovi sada promenjeni. Al Hilal, saudijski klub u kojem igra Nejmar, razmatra opciju da ga izbriše iz liste registrovanih igrača. U saudijskom prvenstvu važi norma od osam stranih igrača po timu, a trenutni sastav uključuje Jasin Bonoa, Kalidu Kulibalija, Rubena Nevesa, Sergeja Milinković-Savića, Delgada de Oliveiru, Malkoma, Aleksandra Mitrovića i Nejmara.

Trener Žorž Žezus identifikovao je potrebu za pojačanjem na poziciji levog beka i planira aktivnosti na zimskom transfer tržištu. Sklanjanjem Nejmara sa liste omogućilo bi se dovođenje igrača na tu ključnu poziciju. Ovo znači da bi najskuplji igrač u istoriji arapskog fudbala prvu sezonu u saudijskom timu završio sa svega jednim golom i tri asistencije na pet odigranih utakmica.

Osim što će prva godina na Bliskom istoku praktično propasti za Nejmara, postavlja se pitanje kako će se on pripremiti za Kopa Ameriku, budući da će propustiti veći deo sezone bez odigrane utakmice.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter