2
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@scfreiburg

SKANDAL U NEMAČKOJ: Navijači Frajburga pokzivali „albanskog orla“ i uzvikivali „Kosovo“!

Objavljeno: 10.11.23 u 11:50

Naravno, oni neće biti kažnjeni zbog ovoga

Fudbaleri TSC-a doživeli su težak poraz od 5:0 protiv Frajburga na Evropa parku, a nakon meča su se suočili s neprijatnostima i provokacijama od strane pojedinaca koji su im upućivali uvrede i pokazivali simbol „albanskog orla“. Incident se desio u tunelu, gde su igrači TSC-a bili izloženi uvredama i psovkama uz aluzije na tzv. Kosovo.

Iako tokom meča nije bilo incidenata, grupa pojedinaca, pretpostavljeno Albanci, koji žive u Nemačkoj, ciljano su vređali igrače TSC-a nakon završetka utakmice. Fotografije prikazuju trenutak kada je jedan od provokatora pokazivao „albanskog orla“, dok su fudbaleri TSC-a, pokazavši zrelost i odgovornost, ignorisali provokacije i nastavili prema svlačionici.

Pitanje je da li će ovaj incident biti zabeležen od strane delegata utakmice i da li će Frajburg biti podvrgnut disciplinskim merama zbog narušavanja sportskog ponašanja. Uprkos ovakvim neprijatnostima, TSC je izgubio svaku teoretsku šansu za dalje plasmane.

Očekuje se dalja reakcija relevantnih fudbalskih instanci na ovaj incident, a incident naglašava važnost očuvanja sportskih vrednosti i fer pleja na svim nivoima takmičenja.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter