0
Boks

FOTO: BSS

IDEMO U BUDVU PO MEDALJE: Srpski bokseri i bokserke spremni za EP do 22 godine!

Objavljeno: 10.11.23 u 11:20

Odlična prilika za naše boksere

Bokserska reprezentacija Srbije završila je dvanaestodnevne pripreme na Zlatiboru i spremna putuje u Budvu na Evropsko prvenstvo za seniore do 22 godine koje se održava u Budvi.

Momci i devojke su veoma dobro i vredno radili sve vreme, očekujemo dobar rezultat i napomenuću samo da smo prethodnih godina na ovim prvenstvima osvojili tri medalje prvi put u istoriji od kada postoji ovo takmičenje – rekao je selektor muške bokserske reprezentacije Milan Piperski i dodao da imaju obavezu da sa ovog prvenstva donesu bar dve ili tri medalje.

FOTO: BSS

Piperski je naglasio da je konkurencija paklena i da nimalo neće biti lako, ali da su spremni na sve izazove.

Srbiju će u Budvi predstavljati Almir Memić, Semiz Aličić, Stefan Camović, Omer Ametović, Aleksej Šendrik i Jovan Nikolić, odnosno Sara Ćirković i Kristina Nađ Varga.

Mi imamo šest predstavnika u šest različitih težinskih kategorija kada su muškarci u pitanju i dve predstavnice u ženskoj konkurenciji – objasnio je Piperski i istakao da je srpska bokserska reprezentacija jedna od najmlađih u Evropi, ali da su veoma ozbiljni i odgovorni što potvrđuje i podatak da su do sada uspeli da obezbede dve vize za Olimpijske igre (Vahid Abasov i Natalija Šadrina), te da će imati još dva kvalifikaciona turnira, pa broj učesnika do početka OI možda bude i veći.

Mlada snaga srpskog boksa i jedan od onih koji slovi za predvodnika mlade garde Almir Memić kaže da je zadovoljan pripremama na Zlatiboru.

FOTO: BSS

Ja sam se spremao pre ovog takmičenja i za Evrokup gde sam osvojio medalju, tim nam je dobar, petorica takmičara ima već medalje – četvorica evropske i jedan član balkansko zlato – rekao je Memić istakavši da iz Budve takođe očekuju nove medalje.

Žensku boksersku reprezentaciju Srbije u kategoriji do 22 godine na Evropskom prvenstvu u Budvi predstavljaće dve takmičarke i obe sa najvišim ambicijama.

Imamo ove godine ekipu koja zaista rezultatima iz mlađih uzrasta obećava medalje na EP – rekao je Mirko Ždralo, selektor ženske reprezentacije Srbije.

FOTO: BSS

Sara Ćirković, osvajačica svetskog juniorskog zlata i ponosna vlasnica Zlatne rukavice, jedna je od reprezentativki koja pakuje kofere za Budvu.

Super smo spremni i mislim da ćemo uzeti dosta medalja – kategorična je Sara, koja veruje da će i ona i njena klupska koleginica osvetlati obraz Srbije u Budvi i još bolje se spremiti za EP 2024. godine kada je Beograd domaćin

FOTO: IBA
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter