0
ATP

FOTO: Starsport

ODLIČAN ŽREB ZA ĐOKOVIĆA: Novak saznao protivnike u grupi na Završnom mastersu u Torinu!

Objavljeno: 09.11.23 u 16:52

Srbinu treba jedna pobeda da sačuva prvo mesto

Srpski teniser Novak Đoković je saznao protivnike na završnom mastersu koji će se održati u Torinu. U fazi karijere kada pažljivo bira na kojim turnirima će se pojaviti, završni turnir definitivno je jedan od bitnijih na kojima ćemo ga gledati.

Početak žreba je bio nekoliko puta odložen, ali je konačno počeo nekoliko minuta posle 16 časova, a prenos ste mogli pratiti na Kurir sportu.

Đoković će predvoditi Zelenu grupu, izbegavši tako dvojicu nezgodnih Rusa, Danila Medvedeva i Andreja Rubljova. Gledajući plasman na ATP listi, Novak je iz sva tri preostala šešira dobio slabije rangiranog tenisera – Siner je lošije rangiran od Medvedeva, Cicipas od Rubljova i Rune od Zvereva.

Iako će se suočiti sa najboljim teniserima sveta, nije mu bilo loše sreće u žrebu. Zelena grupa će, pored Đokovića, uključivati Janika Sinera, Stefanosa Cicipasa i Holgera Runa. U Crvenoj grupi će igrati Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Andrej Rubljov i Aleksander Zverev.

Turnir, koji počinje 12. novembra, održaće se u dvorani „Pala Alpitur“. Na ovom prestižnom takmičenju učestvovaće osam najboljih tenisera u 2023. godini.

Đoković, koji brani titulu i 1.500 bodova, trenutno se nalazi na prvom mestu najnovije ATP liste, ali mu i dalje nije obezbeđen vrh liste na kraju godine. Da bi osigurao tu poziciju, potrebna mu je jedna pobeda u grupi u Torinu. Teniski svet sa nestrpljenjem iščekuje ovaj spektakularni turnir, spremajući se za uzbuđujuće mečeve i neizvesnost na terenu.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter