0
Fudbal

FOTO: FK Čukarički

KRAJ EVROPSKE BAJKE ZA ‘BRĐANE’: Fiorentina strepela do kraja, Kovač mogao da donese prve bodove Čuki! (VIDEO)

Objavljeno: 09.11.23 u 20:41

‘Viola’ sigurna na jugu Srbije.

Na stadionu Dubočice Leskovcu u okviru četvrtog kola Lige Konferencija odmerili su snage fudbaleri Čukaričkog Fiorentine od 18:45. Italijanski gigant je slavio minimanlni rezultatom 1:0 pogotkom Enzole u 8. minutu iz penala, a ‘Brđani’ su ovim porazom ispali iz evropskog takmičenja.

Prvo poluvreme:

Nakon nesmotrene reakcije Filipovića glavni arbitar je u 5. minutu dosudio penal za Fiorentinu, a sa bele tačke je u 8. minutu bio precizan Enzolo i doveo svoj tim u rano vođstvo. I nakon postignutog pogotka gosti su imali apsolutnu inicijativu i dominirali na terenu, dok tim sa Banovog brda nije našao način da parira protivniku.

Imali su novu šansu igrači Fiorentine u 26. minutu kada je Biragi šutirao slobodan udarac, ali je njegov šut otišao preko gola. Nakon dva minuta ponovo je ‘Viola’ pretila kada je nakon kornera glavom šutirao Ranijeri, ali je bio neprecizan. Uspeli su fudbaleri Čukaričkog da stvore prvu priliku u 34. minutu kada je nakon centaršuta Kovača glavom šutirao Sisoko, ali pravo u Krisrensena.

Mogao je tim sa Banovog brda do izjednačenja u 39. minutu kada je Kovač stvorio sebi šansu, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola. Do kraja prvog dela fudbaleri Fiorentine uspeli su da sačuvaju prednost i odu na odmor sa golom prednosti 1:0.

Drugo poluvreme:

Fudbaleri Čukaričkog su na sjajan način počeli drugi deo, a u 52. minutu imali izuzetno priliku kada je Endiaje probio po desnoj strani i uposlio Kovača koji je na dva metara od gola poslao loptu preko prečke. Nakon toga Fiorentina je imala šansu preko  Sotila u 55. minutu, koji je šutirao sa distance, ali je Filipović uhvatio loptu.

Nakon nekoliko uvodnih minuta u drugom delu gde je domaćin imao je inicijativu i mogao da dođe do izjednačenja, igrači gostiju su ponovo preuzili inicijativu i nametnuli svoj stil igre. Odličnu priliku su imali fudbaleri Fiorentine u 77. minutu kada je  Kuame  proigrao na levoj strani Sotila, a on probio i na ivici kaznenog prostora primetio Perocija koji je šutirao, ali je Filpović bio sigiran.

Nakon kornera koji je usledio lopta je pala na glavu Milenkovića, ali je on šutirao preko gola. ‘Viola’ je uspela da rutinski privede meč kraju i slavi rezultatom 2:0. 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter