0
Fudbal

FOTO: Starsport

PROSINEČKI UPOZORAVA: ‘Jang Bojs nije nimalo bezazlen tim, očekuje se više od realnog!’

Objavljeno: 08.11.23 u 14:25

‘Kiksevi u domaćem prvenstvu su daleko veći problem.’

Fudbaleri Crvene zvezde su pali na novom ispitu, nisu uspeli da poraze Lajpcig sinoć u četvrtom kolu Lige šampiona, pa je san o plasmanu nokaut fazu najelitnijeg evropskog takmičenja ugašen. Moraće četa Baraka Bahara da traži svoju šansu u Ligi Evrope, ali to je pod znakom pitanja, jer duel u Bernu protiv Jang Bojsa biće odlučujući.

Svoj sud o ovoj situaciji u kojoj se nalazi šampion Srbije dao je nekadašnji trener ‘crveno-belih’ Rober Prosinečki koji je istakao za Meridian Sport da je Lajpcig nezgodna ekipa.

-Naravno, gledao sam utakmicu. Šta reći o Lajpcigu? Dobra, baš dobra ekipa. Veoma su nezgodni u tranziciji, brzi. Prvo poluvreme su u potpunosti dominirali. Posle je Zvezda bolje zaigrala, ali to je tako. Teško je očekivati da se vadiš protiv Lajpciga i Mančester sitija. Na kraju, u poslednjem minutu Zvezda je mogla i do izjednačenja. Bila je ta šansa Olajinke za 2:2 – započeo je.

Dodao je da se očekuje više od realnog.

-Očekuje se više od realnog. U Ligi šampiona su sve ekipe dobre. Nije lako nositi se sa timovima tog kvaliteta, ne čudi što su Englezi i Nemci pokazali kvalitet i odvojili se u ovoj grupi – nastavio je popularni Žuti.

Naveo je da Jang Bojs nije nimalo bezazlen tim.

-Teško je sada reći šta Zvezda može, a šta ne. U Švajcarskoj se odlučuje budućnost takmičenja u Evropi. Ulog je veliki, igraće se na jednu loptu. Bilo bi sjajno izboriti proleće u Ligi Evrope. Jang Bojs nije ni malo bezazlen tim. Pokazali su u određenim periodima na Marakani da mogu biti odlični. Ipak, može se Zvezda nadati pobedi u Bernu – smatra svetski prvak sa Zvezdom.

Dolaskom Baraka Bahara mnogo je obećano, a skoro ništa ispunjeno.

-Kao trener ne mogu baš mnogo govoriti o tome. Zna se kako funkcionišu stvari. Kada si trener i imaš rezultate sve je dobro, dok je u suprotnom vrlo nezgodno. Crvena zvezda je navikla navijače i javnost na titule, navikli su da budu prvi na tabeli. Godinama unazad dominiraju u Superligi. Kiksevi u domaćem prvenstvu su daleko veći problem. Moraju se ispraviti greške, jer to je najvažnije – poručio je Prosinečki.

MADAR POSLE RUŽNOG RASTANKA NAPADA PARTIZAN: Izraelac u Beograd dolazi sa posebnim obezbeđenjem

 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter