0
Fudbal

Foto: FK Čukaricki

MATIĆ PRED FIORENTINU: ‘Očekuje nas kvalitetna utakmica, pružite ovoj deci podršku!’

Objavljeno: 08.11.23 u 18:11

‘U fudbalu nekad morate da imate sreće, ali morate i nekad da je zaslužite.’

Trener Čukaričkog, Igor Matić održao je konferenciju za štampu uoči susreta protiv Fiorentine i istakao da igraju protiv jako organizovane ekipe.

Ponovo utakmica sa FIorentinom, koji je jako kvalitetan protivnik. Oduševljen sam kako igraju u poslednje vreme, gledao sam ih protiv Juventusa, jako dobar tim, koji konstantno napada. Očekuje nas kvalitetna utakmica protiv jakog protivnika. Treba da imamo veru u u sebe, nismo imali mnogo vremena da se spremamo. Verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu protiv najvećeg favorita u ovoj grupi – započeo je.

Prošlu utakmicu tim sa Banovo brda je poražen rezultatom 6:0, Matić se nada može da pariraju protvniku.

– Nadam se da može, ako gledamo statističke parametre i našu utakmicu. Protiv nas su su šutnuli 19, a Juventusa 26 puta u gol. Ako pričamo o posedu, protiv Juventusa koji imali su veći posed, protiv nas šest kornera, a njih devet. Mnogo su bolji bili od Juventusa, a protiv nas su dali šest golova, njima nijedan – naveo je on,

Rekao je da u fudbalu nekada morate da imate sreće.

-U fudbalu nekad morate da imate sreće, ali morate i nekad da je zaslužite. Nadam se da ćemo biti koncentrisaniji i defanzivno bolji. Mi smo dva gola primili na loše postavljenu odbranu, primili smo dva gola u momentu kada smo imali deset igrača iza lopte, onda crveni karton i sve je bilo veoma teško. Ponavljam igračima da moraju da imaju koncentraciju i disciplinu u igri – poručio je strateg ‘Brđana’.

Dotakao se kadrovske situacije.

Marko Docić nije doputovao sa ekipom zbog bolesti, Aleksa Janković i Luka Adžić imaju povrede sa zadnjom ložom, Luka Subotić ima problem sa kartonima, doveli smo dva omladinca. Igramo bez sedam prvotimaca. Od javnosti tražim da budemo pozivitni i da im damo podršku, jer su ovo deca na kojima je veliki pritisak. Nisu igrali na ovom nivou – jasan je.
 
Nada se da će ih sutra poslužiti sreća.
 
-Nadam se da će Fiorentina imati sutra loš dan, a da će nas poslužiti sreća. Moramo da verujemo i budemo hrabri – zaključio je Matić.
 
Podsetimo, fudbaleri Čukaričkog  dočekuju Fiorentinu u okviru četvrtog kola Lige Konferencije na stadionu  Dubočice od 18:45.
 
 

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter