0
Evroliga

FOTO: Starsport

LESOR DOBRO PAMTI SVE: „Verovao mi je kao nikome, nisam hteo da razočaram Grobare“

Objavljeno: 08.11.23 u 16:24

Francuski košarkaš Matijas Lesor prešao je ovog leta iz redova crno-belih u grčki Panatinaikosa, a, uprkos novoj sredini, ne zaboravlja vreme provedeno u Srbiji.

Tako, Lesor je dao opiran intervju za Jurohups, u kojem je govorio o crno-belima i radu sa Željkom Obradovićem.

– Bila je to odlična prilika da igram za Željka Obradovića. Beograd je za mene postao posebno mesto. Posle prve godine sam rekao da ne želim da idem nigde, već da nastavim tamo, da igram po njegovim instrukcijama u Evroligi u koju se ekipa vratila. Bilo mi je važno da ostanem u Partizanu i srećan sam što sam igrao tamo – rekao je Lesort i dodao:

– Voli da kaže da treba da uživamo u životu. To nam je uglavnom govorio. Morate biti čvrsti i fokusirani na teren, ali van terena morate uživati u životu. Trebalo bi da radite stvari u kojima uživate. Često je to govorio.

Dotakao se i strasti koju je osećao u Štark Areni.

– Imao sam priliku da igram za odličnog trenera. Verovao mi je kao nikome. Već je bila velika stvar igrati po uputstvima trenera koji je devet puta osvajao Evroligu i dao mi startnu poziciju kada mi drugi treneri nisu verovali da to uradim. Takođe sam bio veoma uzbuđen što se ekipa posle deset godina vratila u Evroligu – odao je priznanje srpskom selektoru.

Francuski centar nije zaboravio ni navijače sa kojima je ostvario lep odnos.

– I navijači su mi mnogo verovali. Sve je to bilo zajedno i nisam mogao da ih izneverim. Verovali su mi, dali su mi nešto što drugi nisu. Kada poželiš takve situacije i one se ostvare, pamtiš ih zauvek. Ne jedu lako. Lično sam znao koliko je retko i teško biti u takvoj situaciji i želeo sam da to maksimalno iskoristim. Zbog svega toga nisam želeo da ih razočaram – zaključio je Matijas Lesort.

Do sada u regularnoj sezoni Evrolige 2023-24, Matijas Lesort je u proseku postizao 14,8 poena i 7,0 skokova po utakmici sa timom Ergina Atamana, Nakon njegovog dabl-dabla od 23 poena i 14 skokova protiv Baskonije, proglašen je za MVP-a 5. kola Evrolige.

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter