0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

TONČEV ŽESTOKO UDARIO NA FSS: ‘Nastaviću da otkrivam istinu i da se borim za bolji srpski fudbal!’

Objavljeno: 07.11.23 u 10:10

‘Neću odustati od iznošenja istinitih i tačnih podataka o tome kako se nenamenski troše sredstva.’

Bivši član izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, Novica Tončev izdao je saoštenje u kom stoji da je direktor nacionalnog tima  Stevan Dika Stojanović da je dobio izvestan novac na ime plasmana na Mundijal Katar. Naime, nekadašnji golman Zvezde je na Sudu pokazao potvrdio da je dobio premiju od 350.000 evra.

Tončev je žestoko udario na FSS, pa je izneo da je selektor Stojković dobio od 1,5 miliona evra, a Stojanović, Šurbatović i Bjeković po 350.000, dok je igračima pripalo po 100.000. Takođe, Novica je pod suspenzijom od devet meseci van fudbalskih aktivnosti pošto je ušao u svlačionicu sudija na susretu između Radnika i TSC-a.

-Poštovani građani, oduvek sam se zalagao za transparentnost u radu Fudbalskog saveza Srbije i kao sportski radnik i sada se osećam odgovornim da sa vama podelim detalje današnjeg ročišta u vezi tužbe koju je protiv mene podneo Stevan Stojanović Dika, direktor reprezentacije Srbije, zbog izjave da je na ime plasmana za Svetsko prvenstvo u Kataru primio 350.000 eura. Danas je održano prvo ročište na kome je gospodin Dika morao da odgovara na pitanje nepristrasnog sudije, a ne na pitanja Šurbatovića i Piksija i nije mogao da prećuti istinu – započeo je.

Dodao je da su sada ti iznosi povećali.

-Kao što sam tvrdio tada za ove iznose, sada moram da dodam i da se od tog perioda taj iznos povećao za nagrade i bonuse isplaćene tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tokom Lige nacija. Gospodin Dika će naše poreske obveznike koštati skoro milion evra, a ne smemo da zaboravimo da se Fudbalski savez Srbije delom finansira i iz budžeta Republike Srbije – nastavio je on.

Istakao je da neće odustati od istine i borbe za bolji srpski fudbal.

– Iako sam suočen s malicioznim radnjama i izbačen iz sveta fudbala, neću odustati od borbe za transparentnost, ispravnost i odgovornost u srpskom fudbalu. Neću odustati od iznošenja istinitih i tačnih podataka o tome kako se nenamenski troše sredstva za primanja pojedinaca, a koja su namenjena za srpski fudbal. Nastaviću da otkrivam istinu i da se borim za bolji srpski fudbal – poručio je Tončev.

PREMOĆNA NAJAVA ZVEZDE ZA VEČERAŠNJI DUEL: Očekuje nas pakleni okršaj! (FOTO)

13
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter