5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

ZVEZDA NASTAVILA SA POBEDAMA: Izuzetno raspoložena Budućnost pala u Beogradu!

Objavljeno: 05.11.23 u 20:51

Crveno-beli savladali odličnog rivala u prestonici Srbije.

U derbiju šestog kola AdmiralBet ABA lige sastali su se košarkaši Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti od 19 časova u ‘Štark areni’. Meč je završen rezultatom 95:86 u korist prvaka Srbije.

Prva četvrtina:

Na isteku prvog napada Zvezde je preko Mitorvića došla do prvih poena zakucavanjem na asistenciju Bolomboja. Odličan duel na samom startu igralo se koš za koš, a gosti su došli do prve prednosti nakon trojke Vilijamsa (7:6). Napravila je Budućnost seriju od 9:0, a sa druge strane ‘crveno-beli’ su imali dve izgubljene lopte u kratkom roku.

FOTO: Starsport

Ekipa Budućnosti je sjajno igrala defanzivu i nije dozvoljavala timu sa Malog Kalemegdana da dugo postignu poene. Postiže  Zvezda poene posle dužeg vremena sa linije slobodnih bacanja, a precizan je bio Nemanja Nedović. Sa druge strane  Podgoričani  uzvraćaju isto, ali je Džons imao polovičan učinak.


Konsolidovali su košarkaši Crvene zvezde koji su i pored dosta grešaka uspeli da pariraju gostima, a uglavno se igralo koš za koš nakon onog silovitog naleta Budućnosti. Tobi je svojim poenima u finišu prvog dela doveo rezultat u egal posle dužeg vremena, koji je u narednom napadu šutirao za tri poena i ponovo doveo ‘crveno-bele’ u novo vođstvo (19:16).

Odličan susret u prvoj deonici koju je dobio tim sa Malog Kalemegdana rezultatom 21:18.

Druga četvrtina: 

Uspeli su u drugoj deonici košarkaši Zvezde da smanje broj izgubljenih lopti, ali je Budućnost prva došla do poena sa linije penala, ali je Teodosić uzvratio šutem za tri poena i bio precizan. U nastavku furiozan nalet ‘crveno-belih’ koji su napravili seriju od 8:0 (29:20). 

FOTO: Starsport

Uspeli su gosti da prekinu seriju Crvene zvezde, pa je u nastavku viđena sjajna igra oba tima, a Podgoričani se nijednog trenutka nisu predavali. Budućnost je imala sjajan i organizovan napad gde su iskoristili nesmostrenost u odbrani domaćina i šutem za tri pogađaju, ali je Tobi bio vidno raspoložen za igru i donosi novu radost trojkom. 

U finišu prvog dela izabranici Janisa Sferopulosa su došli do prve dvocifrene prednosti od deset poena razlike (41:31). Nakon silovitog početka košarkaša Bubućnosti na početku susreta, Zvezde je uspela da se konsoliduje i nametne svoju igru, pa je na odmor otišla rezultatom 53:42 u korist domaćina.

FOTO: Starsport

U nastavku su crveno-beli daleko slabije odigrali, pa su gosti kompletan meč uveli u neizvesnu završnicu , ali je zahvaljujuči boljoj koncentraciji i individualnom kvalitetu, crveno-beli tim došao do pobede u izuzezno neizvesnom i fizički teškom meču.

Meč je obeležio Majk Tobi u prvom poluvremenu, koji je ujedno bio i najefikasniji pojedinac meča.

 

1
0

5 Komentara

  1. PS…KAKO ‘nastavila s’pobedama“….da li smo MIII ISTE DERBIJE (DVA) GLEDALI…???!!!!
    .!. XXAAXXAA .!. DVA PUTA JE DVA PUTAAAAAA BEZ OBZIRA NA DVA RAZLICITA TAKMICENJA, I U ABI I U ELigi…………………..

    1
    2
    Odgovori
  2. ..bolje da sam ‘prskao’ ..komarce u novembru, nego sto sam gledao drz. proyekat (citay-cRV**enu Coor***VU) ciji ruovo*deci orqani uprkos ooogromnoj pomoci u $$$$ i dalje ‘piyu’ vodu iz ..radiyatora…navika braco..?!

    1
    2
    Odgovori
    • Veceg projekta od vas glodarcica grobarcica nema!
      Zvezda za vreme Tadica igrala sa juniorima!
      Vi za vreme sadasnje vlasti sve dobili…tim za osvajanje EL i neograniceni budzet!
      Polako igracete i vi sa juniorima ,docice pravda kad tad!
      Inace ti si GDK=Grobar dudla karu!

      2
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter