0
ATP

FOTO: Twitter/ROLEX PARIS MASTERS

NOVAKU PRIPAO PRVI SET: Dimitrov dobro počeo pa doživeo pad koncentracije! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.11.23 u 16:05

Odličan duel.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković odmerio je snage protiv Grigora Dimitrova u finalu Mastersa Parizu od 15 časova. Nakon prvog seta poveo je Nole posle 51. minut.


Prvi set:

Nervozan početak oba tenisera, sa nekoliko grešaka, ali je prvi do vođstva u gemovima stigao Dimitrov koji je iskoristio neizvođenu  grešku Đokovića koji je na smeč Bugarina loptu pogodio mrežu. Konsolidovao se srpski as i sjanim behend volejom na mreži došao do rezultatskog egala (1:1). 

Novaku na startu nije funkcionisao behend, dok je Dimitrov kuburio za forhendom. Međutim, bugarski teniser je u trećem gemu koji je bio imao bolju koncentraciju gde su se uglavnom igrale kraće lopte, ali je Bugarin bio uspešniji i vratio prednost (2:1).  Dimitrov je u četvrtom gemu vezao dva poena, ali je Đoković sprečio protivnika u svojoj nameri uzvratio sa sa tri vezana poena i sjajnim forhendom ponovo izjednačio rezultat (2:2).


Oba tenisera su često koristili slajs udarac, a dosta grešaka su pravili tokom prvog seta. Dimitrov je ponovo bio poveo sa 3:2 kome je sjajno funckionisao servis, a oba igrača su bila bez brejka u tom trenutku. U šestom gemu je Đoković stigao do tri vezana poena pošto je Grigoru malo pala koncnetracija, a on je to iskoristio i ponovo došao do egala (3:3) tako što je postigao prvi as na meču.

FOTO: Starsport

Đoković je uočio problem Dimitrova sa forhendom i koristio to i nervozom Bugarina dolazi do prvog brejka na meču, ali je i prvi put poveo na susretu (4:3). Nastavio je Grigor da pravi greške kojem je vidno pala koncentraciju i očigledno izgubio energiju, a Novak je stigao i do trećeg asa i sa lakoćom poveo 5:3 (40:0). 

Đokoviću je proradio i behend i naterao je Dimitrova da pravi greške, ali je Bugarin ipak uspeo da ostane u igri i smanjuje prednost Novaka (5:4). Dimitrov je uzeo poen Đokoviću na njegov servis iz tek 13. pokušaja. Imali su jednu dužu razmenu udaraca, ali je tu koncentracija bila na strani srpskog tenisera, ali je odmah u narednom poenu viđena još duža, ali ovog puta je Dimitrov bio uspešniji.

Uspeo je Đoković da iskoristi drugu set loptu i osvoji prvi set.

 

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter