0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Arsenal

ARTETA KAKVOG JOŠ NISTE VIDELI: Trener Arsenala besan na sudije zbog spornog gola! (FOTO)(VIDEO)

Objavljeno: 05.11.23 u 11:25

Mikel Arteta, menadžer Arsenala, bio je besan i oštro kritikovao suđenje nakon poraza od Njukasla u 11. kolu Premijer lige.

U subotnjem derbiju na „Sent Džejms Parku“, Entoni Gordon postigao je gol u 64. minutu, ali situacija oko tog pogotka bila je okružena kontroverzama.

Gol je proveravao VAR zbog tri sporne situacije: mogućeg izlaska lopte van granica terena, potencijalnog ofsajda i prekršaja nad Žoelintonom. Međutim, nijedna od tih situacija nije dosuđena, i gol Gordona je priznat. To je izazvalo bes Mikela Artete nakon utakmice.

– Sramota je ovo što se desilo, kako je priznat taj gol. I sve to u Premijer ligi, za koju kažemo da je najbolja na svetu. Moramo da razmislimo da li je to tako. Ja sam 20 godina u ovoj zemlji i sada se stidim. Sramota je šta su sudije uradile – poludeo je menadžer Arsenala.

– Trudimo se da radimo neverovatne stvari i da budemo na najvišem nivou svake nedelje. Nismo zaslužili da izgubimo meč. Izgubili smo zbog jasnih i očiglednih odluka. To je sramota. Tako se ja osećam i tako se svi osećaju u svlačionici.

Dodatna pitanja nisu ni bila potrebna.

– Ne možete zamisliti koliko poruka sam dobio da se ovo ne može nastaviti ovako. Morao sam da dođem ovde i da kažem da to nije prihvatljivo. Ne želim da zavisimo od odluka tih ljudi. Dovoljno je teško takmičiti se protiv ostalih timova, ali ovo je previse. Posledice ovakvih odluka su prevelike – zaključio je Arteta.

Arsenal je doživeo prvi poraz u sezoni i zauzima 3. mesto na tabeli sa 24 osvojena boda.

Njukasl ima četiri manje i nalazi se na 6. poziciji posle nekompletne 11. runde Premijer lige.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter