0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

MARKO SAVIĆ ZA HS: ‘Ponosan sam na politiku koju vodi Voždovac, Srbija ima najgoru infrastrukturu u Evropi!’

Objavljeno: 04.11.23 u 10:50

‘Volim rad sa mladim igračima, imam za njih neko razumevanje.’

Poznato je da klubovi u Srbiji nemaju strpljenja za mlade igrače bez obzira koliki su talente i da se lako odričemo igrača koje treba istrpeti par utakmica, meseci, ali bi baš nakon određenog vremena doneli mnogo. Ipak, postoji jedan klub čija politika pravi ovaj izuzetak i koji neguje svoje omladince, a to je Voždovac.

Upravo je klub iz Zaplanjske u zadnjih par sezona uspeo da napravi tim koji je najmlađi u Evropi a da bude konkurentan najboljima u Mozzart Bet Superligi Srbije. ‘Zmajevi’ igraju odličan fudbal sa svojim ‘klincima’ sa Marko Savićem na čelu koji je mlad i perspektivan trener i koji je sve to lepo uklopio.

FOTO: Starsport

Prošle takmičarke godine su završili kao sedmi na tabelu u gornjem delu tabele domaćeš šampionata i zadali muke mnogima i pokazali da igraju srcem i da ginu za grb. Ekspediciju sa ‘Krova’ sutra od 19:30 dočekuje niški Radnički, a strateg tima Marko Savić  je za HotSport izneo svoja očekivanja pred sutrašnji okršaj.

MS: Mi kada igramo na domaćem terenu očekivanja su da idemo na pobedu u svakoj utakmici bez obzira ko je na suprotnoj strani, jer se ne plašimo nijedne ekipe. Radnički je dobra i iskusna ekipa sa dobri igračima, odlično su vođeni, tako da imam sav respekt prema protivniku, ali mi idemo po ono što smo zacrtali, a to su tri boda. Što se tiče igračkog kadra, Nedić je povređen, neće biti u konkrurenciji, takođe i Damnjanović zbog kartona nema pravo nastupa, a svi ostali su spremni.

Vaš tim je pokazao karakter protiv svih ekipa iz ‘gornjeg doma’. Pobedili ste Crvenu zvezdu, igrali nerešeno protiv Čukaričkog, TSC-a i Novog Pazara, jedino ste poraženi od Partizana 3:0, što nekako i nije realan rezultat.

MS: Mislim da smo prvo poluvreme sa Partizanom odigrali na odličnom niovu, ali smo posle pravili neke individualne greške koje se na tom nivou ne praštaju. Nadam se da će nam ovaj duel sa ‘crno-belima’ i greške koje smo tu pravili biti škola da se to više ne ponavlja.

Prošla sezona za vas je bila odlična kao najmlađa ekipa u Evropi ste bili konkurentni mnogima i završili u plej-ofu, a na kraju kao sedmi. Da li ste ponosni na tu činjenicu?  

MS: Naša politika kao kluba je da negujemo te mlađe kategorije, ja kao trener dolazim iz mlađih kategorija u kojima sam radio deset godina i veoma sam ponosan na sve to. Volim rad sa mladim igračima, imam za njih neko razumevanje.

Važite za mladog i perpsektivnog trenera koji pravi odlične rezulate, a to govori zainteresovanost klubova iz Top 5 liga za Vaše usluge. Da li je to motivacija za još bolji rad?

MS: Ta sama činjenica mi nije baš neka motivacija, suština je da svakog dana uživam u ovom poslu, tako ću i napredovati. Onog momenta kad prestane ta draž i to uživanje i ne bude više napretka prestaću i da se bavim trenerskim poslom. 

Imate internacionalnog iskustva pošto se radili u Levadiji. U kojoj meri se fudbal u Estoniji razlikuje od srpskog?

MS: Velika je razlika u kvalitetu, ne računam Levadiju Floru koji bi u Mozzart Bet Superligi Srbije bili konkurentni za ulazak u plej-of, a ostale ekipe su slabijeg kvaliteta. Fudbal kao fudbal nema neke velike razlike, osim što su igrači kod nas bolji. Što se tiče rada sa mlađim kategorijama tu skromni, to im je neka slaba tačka. Ima talentovane deca, ali nema organizovanog rada. Infrastruktura može da bude na boljem niovu, tamo su razvijenije u tom segmentu Finska Švedska. Međutim, nije lošije nego kod nas, jer je u  Srbiji  najlošija infrastruktura u Evropi – naveo je Savić.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter