0
Košarka

FOTO: Twitter/Denver Nuggets

JOKIĆ BOLJI DONČIĆA: Denveru pripao derbi protiv Dalasa u NBA Kupu!

Objavljeno: 04.11.23 u 08:35

Sjajan meč.

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su ekipu Dalasa na premijeri NBA Kupa rezultatom 125:114 u jednom fanstatičnom susretu. Bila je ovo prva takmičarka utakmica između Nikole Jokića Luke Dončića koji su zajedno postugli 67 poena. Slovenac je bio najefikasniji na susretu sa 34 poena, 10 skokova i osam asistencije.

Jokić je bio najbolji u svom timu postigavši 33 poena, 14 skokova i 9 asistencija. Odličnu utakmicu za Denver odigrao je Majkl Porter junior, 24 poena i devet skokova, kao i Eron Gordon sa 18 poena, osam skokova i šest asistencija. U redvima  Dalasa pored Dončića istakli su se Irvning sa 22 poena i Grin sa 13 poena.

Denver je sjajno otvorio utakmicu, pucali su iz svih oružja, tako da Meveriksi nisu znali šta ih je snašlo tokom prvih dvanaest minuta igre. Nagetsi su postigli čak 40 poena i sa +16 dočekao drugi kvartal (40:24). Imao je Dalas odgovor u drugoj četvrtini, sa -16 došli su do -7, međutim, Domaćin je odbilo otpor ekipe iz Teksasa i nošeni sjajnim Jokićem brzo su vratili dvocifrenu prednost.

Na poluvreme se otišlo sa petnaest poena prednosti izabranika Majka Melouna, 70:55.

Prednost Nagetsa rasla je u trećoj četvrtini, išla je i do maksimlanih +20, ali Dalas je u nastavku pokazao karakter i zašto su do ovog susreta bili neporažena ekipa. Nisu odustajali i uspeli su da dođu do jednocifrenog zaostatka u četvrtoj deonici.

Ipak, tim Majka Melouna je imao odgovor na sve i ni u jednom trenutku nije dozvolio rivalu da dođe do potpunog egala. Aktuelni šampioni upisali su rutinsku pobedu i na najbolji način započeli NBA Kup.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter