0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: Đurđe Mečanin/ Privatna Arhiva

ČOVEK O KOM ČAK I ŽELJKO OBRADOVIĆ PRIČA U SUPERLATIVU: Četiri i po decenije kako je Radmilo rekao zbogom sportu koji je kao religija u Čačku! (VIDEO)

Objavljeno: 04.11.23 u 22:19

Danas se navršilo 45 godina od oproštajne utakmice najveće košarkaške legende Čačka i Borca, Radmila Mišovića.

Na „Budžinoj“ oproštajnoj utakmici, Borac se sastao s prvakom Evrope, Bosnom, koja je predvodila igrače poput Delibašića, Varajića, Radovanovića i Karija Pešića, uz Bošu Tanjevića kao trenera. Dvorana je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a dečji hor je izveo pesmu posvećenu Mišoviću. U ime svih navijača, Slobodan Milajac i Dragan Biska Albić su predali poklon Borčevom junaku.

Već tada se postavila ideja da se povuče Radmilov dres sa brojem 11 iz upotrebe i okači u dvorani s podacima o tome kako je pet puta bio najbolji strelac tadašnje lige. Mnogi se danas slažu s predlogom da se hala u Čačku nazove po Radmilu Mišoviću, čime bi se pridružila dvoranama u Beogradu koje nose imena velikih figura poput Ace Nikolića i Ranka Žeravice.

Igrači poput Dragan Kićanovića i Željka Obradovića su često isticali koliko su Radmilo Mišović i njegova igra bili inspiracija za njihovu košarkašku karijeru.

Na ovom skromnom događaju povodom Mišovićevog jubileja, prisutni su delili sećanja o njegovom uticaju na košarku i klub Borac, dok je sam Mišović istakao koliko mu znači oproštajna utakmica i podrška koju je dobio od grada Čačka i svojih saigrača. Mišović je naglasio da je svoj život posvetio klubu i da je ponosan na doprinos koji je dao Borcu i jugoslovenskoj košarci.

Takođe, dotakao se i teme izostanka iz tadašnje nacionalne reprezentacije, istaknuvši da ga to nije pogodilo već motivisalo da trenira još jače i postane još bolji.

Foto: Đurđe Mečanin/Privatna arhiva

 

Svi prisutni su izražavali poštovanje prema Radmilu Mišoviću, ističući da je ostavio neizbrisiv trag u svetu košarke.“

10
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter