0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: ABA League

ČAČANI POKAZALI ZUBE, ALI NEDOVOLJNO ZA TRIJUMF: Cedevita na krilima Prepeliča slavila u Stožicama!(VIDEO)

Objavljeno: 04.11.23 u 23:59

Tim Džolija Mijatovića prišao je na samo tri poena zaostatka polovinom četvrte četvrtine, ali nije imao snage za više.

Čačani su započeli sezonu u Jadranskoj ligi s dva trijumfa protiv Cibone i Mege, činilo se da je to optimističan znak za Borac. Međutim, nakon ovog uspešnog starta, usledila su četiri poraza.

Ovog puta, Borcu se ne može ništa zameriti. Pružili su jak otpor jednom od favorita, Cedevita Olimpiji, ali su ipak poraženi u Stožicama rezultatom 82:78.

Od kada je Klemen Prepelič pristigao u Ljubljanu pre nekoliko sedmica, čini se da Zmajčeki imaju jaču podršku i da ekipa izlazi iz krize. Sjajni šuter Prepelič postigao je 14 poena i bio ključni igrač, sa četiri pogođene trojke u važnim trenucima. Uz njega, Matković i Di Džej Stjuart takođe su doprineli sa po 18 koševa, najavljujući bolje dane za ekipu. Jaka Blažič, koji je često prethodno bio glavna podrška timu, sada je dobio veću podršku od saigrača.

S druge strane, čini se da su samo „Jenkiji“ iz Borca bili u dobroj formi. Džavon Frenklin postigao je 17, Ronaldo Segu 16, a Tajlan Birts 15 poena. Među domaćim igračima, istakao se samo Danilo Tasić sa 12 koševa.

Iako je vođstvo Cedevita Olimpije delovalo prilično sigurno tokom meča, Borac se uspeo približiti na samo tri poena zaostatka (66:69) pet minuta pre kraja. Tada su Matković, Prepelič i ostatak tima preuzeli stvari u svoje ruke i omogućili Cedevita Olimpiji da zabeleži četvrtu pobedu u Jadranskoj ligi. Cedevita Olimpija sada ima skor od četiri pobede i dva poraza, dok je Borac na skoru od 2-4. Naredna utakmica za Borca  zakazana je protiv Studentskog centra naredne subote

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter