0
ATP

FOTO: YouTube screenshot

TONI UPOZORAVA RAFU: „Neće mu biti lako kad bude igrao protiv vrhunskih tenisera na startu“!

Objavljeno: 03.11.23 u 13:51

Svi željno iščekuju povratak španskog tenisera

Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, smatra da „Biku sa Majorke“ uopšte neće biti lako, kada se bude vratio takmičarskom tenisu. Kao glavni razlog navodi njegov rang, s obzirom na činjenicu da će Španac izubiti sve poene do sledećeg Australijan open-a.

To automatski znači da bi već u prvom kolu turnira mogao da igra protiv Top 10 igrača na ATP listi.

Svestan je da je situacija komplikovana. Ako uspe da stigne do Australije, neće biti lako da se takmiči sa dodatnim problemom. Neće biti prvi nosilac i od samog starta bi mogao da se suoči sa vrhunskim igračem. Kada Rafa igra Grend slem i na početku se sastane sa ‘prihvatljivim’ rivalom, dobija na zamahu i opasan postaje od četvrtfinala.

 

(191116) — LONDON, Nov. 16, 2019 (Xinhua) — Rafael Nadal of Spain returns a shot during the singles group match against Stefanos Tsitsipas of Greece at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 15, 2019. (Xinhua/Han Yan)

 

Toni ističe da oporavak ide sve bolje i bolje ali da Rafa mora biti oprezan sa svojim telom.

Moj bratanac pokušava da bude oprezan. Verujem da bi na Australijan openu trebalo da bude u dobrom stanju da igra. Sve ide dobre, video sam ga da trenira. Svakim danom ide nabolje. Dugo je pauzirao zbog povrede, ali dobro, tako je. U vrhunskom sportu, na kraju krajeva, skoro je obavezno igrati sa bolom, nažalost, gurate telo do krajnjih granica.

Španci se nadaju da će na Igrama u Parizu videte dubl u sastavu Nadal/Alkaras.

Ako je Rafael spreman, mislim da bi bili dobar par. Pretpostavljam da je Karlos u dobrom stanju, pa ćemo videte. Da vidimo da li postoji mogućnost da se osvoji olimpijsko zlato u singlu ili dublu – zaključio je Toni.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter