0
Fudbal

Foto: YouTube/Printscreen

PROSLAVLJENI HRVATSKI REPREZENTATIVC MORA U ZATVOR: Lepotica ga poslala direktno iza rešetaka! (FOTO)

Objavljeno: 03.11.23 u 21:54

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Boško Balaban, moraće na izdržavanje zatvorske kazne, jer je prekršio uslovnu kaznu iz 2021. godine. Balaban je bio predmet sudskog postupka zbog spora sa bivšom suprugom Ivom Radić, u vezi starateljstva nad njihovom decom, koje je pripalo Radićevoj, bivšoj pobednici takmičenja za najlepšu ženu Hrvatske.

Balaban i Radićeva su bili u braku punih 17 godina, ali su se rastali u lošim odnosima, što je dovelo do pravnog spora oko starateljstva nad decom. Iva je kao zakonski staratelj potražila pravdu na sudu, a 2021. godine je Opštinski sud u Zagrebu proglasio Balabana krivim za neplaćanje alimentacije za svoju decu i odbijanje bilo kakvog dogovora u vezi toga.

Tada je bivši fudbaler osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na četiri godine. Prema presudi, Balaban je uskratio svojeg sina za 104.781,00 kuna, mlađu kćerku za 102.558,60 kuna i stariju za 91.250,60 kuna, ukupno oko 300.000 kuna (oko 40.000 evra), zbog neplaćanja alimentacije. Sud je naložio Balabanu da, osim redovne isplate alimentacije, u roku od dve godine isplati i dug, a ako to ne ispuni, sud može povući odluku o uslovnoj kazni i poslati ga u zatvor.

Prema informacijama iz „Sportskih novosti“, u julu ove godine doneta je pravosnažna presuda na Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu, prema kojoj je uslovna kazna opozvana i Balabanu je izrečena zatvorska kazna od godinu dana zbog neplaćanja alimentacije za svoju maloletnu decu. Prema presudi, Balaban će u zatvor u januaru 2024. godine, jer nije izmirio dug za izdržavanje dece, koji sada iznosi oko 600.000 kuna (oko 80.000 evra).

Iva i Boško su se, nakon razvoda, dogovorili o visini alimentacije, ali Balaban se nije pridržavao dogovora i preneo je svoju imovinu i prihode u Bosnu i Hercegovinu. Iva mu je nudila mogućnost mirnog rešenja tužbe više puta, ali Balaban nije prihvatio, pa je slučaj završio na sudu, gde se Balaban nije pojavljivao na ročištima i promenio je nekoliko advokata.

S obzirom na nepoštovanje presude Kaznenog suda iz 2021. godine, uslovna kazna je opozvana, a izrečena je zatvorska kazna Balabanu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter