0
Evropske lige

POLITIČKA (NE)KOREKTNOST: Proslavljeni fudbaler podržao Palestinu i ostao bez ugovora! (FOTO)

Objavljeno: 03.11.23 u 21:44

U Majncu su nedavno doneseni značajni rezovi. Prvo, nemački klub je otpustio trenera Boa Svensona zbog loših rezultata u Bundesligi. Danas, sledila je još jedna značajna promena – rastanak sa fudbalerom Anvarom El Gazijem. Međutim, Svenson je smenjen zbog loših performansi na terenu, dok je El Gazija platio cenu svojih objava na društvenim mrežama, posebno podrške koju je izrazio palestinskom narodu tokom sukoba sa Izraelom.

Čelnici Majnca su nedavno suspendovali El Gazija zbog njegove Instagram objave u kojoj je pružio podršku palestinskom narodu. Nakon toga su ga vratili u konkurenciju za tim, izdavši mu „upozorenje“ i verujući da se pokajao. Međutim, samo dva dana kasnije, El Gazija je ponovio svoju podršku Palestincima u dugoj poruci na Instagramu.

U svojoj poruci, El Gazi je istakao da ostaje pri svojim stavovima i da je protiv rata, nasilja i svih oblika diskriminacije. Izrazio je svoje neslaganje sa situacijom u Gazi i izrazio podršku nevinoj civilnoj populaciji, dok se istovremeno distancirao od antisemitizma i islamofobije.

Ovo je izazvalo čuđenje u klubu Majnc, a samo dva dana kasnije su doneli odluku o raskidu ugovora sa El Gazijem, iako je tek nedavno došao u klub kao slobodan igrač. Njegovo kratko prisustvo u Majncu odigralo se u periodu od nepunih mesec i po dana, tokom kojih je odigrao samo 51 minut u tri utakmice i zabeležio jednu asistenciju. Pre dolaska u Majnc, El Gazi je igrao za različite klubove kao što su PSV, Aston Villa, Everton, Lille i Ajax, gde je i započeo svoju seniorsku karijeru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter