0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

OGROMAN PROBLEM ZA LEN: Otkazano Evropsko prvenstvo koje je trebalo da se održi u Izraelu!

Objavljeno: 03.11.23 u 09:20

Još uvek se ne zna gde će biti izmešteno ovo takmičenje

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, koje je trebalo da se održi u Netanji od 3. do 16. januara naredne godine, zvanično je otkazano zbog bezbednosnih razloga. Ovu odluku je objavila Evropska vaterpolo federacija (LEN) u zvaničnom saopštenju, ne navodeći precizne detalje o mogućem novom domaćinu ili datumu održavanja takmičenja.

Otkazivanje Evropskog prvenstva u vaterpolu dolazi kao posledica nedavnih terorističkih napada na Izrael i usled dugotrajnog vojnog sukoba koji traje već mesecima. Zbog trenutne nestabilne situacije u zemlji, sve sportske aktivnosti u Izraelu su suspendovane, a domaći mečevi u sportovima kao što su fudbal i košarka se igraju u inostranstvu.

Srbija je bila predviđena da učestvuje u takozvanoj Diviziji 2 na ovom prvenstvu, gde je bila smeštena u grupu sa Nemačkom, Izraelom i Maltom. Sada srpski vaterpolisti čekaju dalji razvoj situacije i informacije o mogućem novom terminu ili mestu održavanja takmičenja.

Ova odluka je izazvala razočaranje među sportskim entuzijastima, ali prioritet ostaje bezbednost svih učesnika, što je i LEN istakao kao glavni razlog za otkazivanje Evropskog prvenstva u vaterpolu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter