0
ATP

PARIS, FRANCE - OCTOBER 31: Novak Đoković and Miomir Kecmanović of Serbia during the first round doubles match against Gonzalo Escobar of Ecuador and Aleksandr Nedovyesov of Kazakhstan on day two of the Rolex Paris Masters at Accor Arena in Bercy on October 31 in Paris, France (Photo by Andrija Sokovic/Starsport)

IGRA ŽIVACA: Novak posle borbe u kojoj je čak viđena i krv uspeo da dobije Runea! (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.23 u 22:50

Prvi reket sveta je bio nadmoćniji od Holgera Runea u tri seta (2:1).

Nakon gotovo tri sata izuzetno napetog meča, uspeo je da savlada Danca setovima 7:5, 6:7(3), 6:4. U reprizi prošlogodišnjeg finala, u kom je Rune trijumfovao, mladi teniser je ušao kao jedan od retkih koji ima pozitivan skor u mečevima protiv Novaka – i to je pokazao.

Prvih 11 gemova nije nam donelo ni trunku šanse za brejk, a nijedan od igrača nije uspeo da oduzme servis protivniku. Bilo je jasno da Novak nije bio na svom energetskom vrhuncu, budući da se suočava s problemima vezanim za stomačni virus, a u jednom trenutku se povredio i u zglob ruke.

Međutim, ka kraju prvog seta, Novak se razigrao u trenucima kada je Rune servirao za ostanak u setu. Prvo je u devetom gemu imao priliku za brejk pri rezultatu 30:30, ali nije uspeo. Ipak, pri rezultatu 6:5, iskoristio je svoju prvu set-loptu i brejknuo za 1:0.

U drugom setu smo videli više preokreta, a Rune je prvi stigao do brejka, iako pre toga nije imao nijednu priliku za brejk. Ovoga puta, imao je čak tri šanse i uspeo je da se domogne prednosti. Međutim, Novak mu je odmah uzvratio brejkom u narednom gemu, postavivši situaciju u kojoj bi mogao da napadne servis protivnika i osvoji set, odnosno meč.

Kao i u prvom setu, prilika za brejk stigla je pri rezultatu 5:4, uz jednu kontroverznu sudijsku odluku. Pri rezultatu 15:30 za Đokovića, Novak osvaja još jedan poen, ali Rune zahteva video proveru s kašnjenjem. Holger čeka i vidi da je loptica nakon njegovog udarca završila van terena, nakon čega traži proveru prethodnog udarca Đokovića, što je izazvalo bes srpskog tenisera. Ipak, sudija Reno Lihtenštajn dozvoljava proveru, a ispostavilo se da je loptica bila van terena. Tako je od 15:40 i dve set-lopte stiglo se do 30:30.

Đoković je ušao u verbalni sukob sa Lihtenštajnom, zahtevajući od njega da pozove supervizora, ali do toga nije došlo, i odluka je ostala na snazi. Bez obzira na to, Đoković nije iskoristio meč loptu u tom gemu.

Nastavak je doneo taj-brejk, u kojem je Rune uspeo da osvoji set relativno komotno. Od rezultata 6:5 za Đokovića, Rune je osvojio 12. gem drugog seta bez izgubljenog poena i nastavio s još tri poena na početku taj-brejka. Nažalost, Đoković nije uspeo da se vrati, uprkos svom iskustvu u taj-brejkovima.

Nakon više od dva sata igre, nije bilo ničega što bi značajno razdvojilo ova dva tenisera, pa su obojica zatražila kratku pauzu pre trećeg seta. Đoković je otišao na toalet, a Rune se obratio fizioterapeutu. Publika u Francuskoj, iz poznatih razloga, ih je ismevala zbog ovih pauza.

Naravno, Đoković je već bio navikao na takve reakcije. Videli smo ranije da nije omiljen u Bersiju, a protiv Runea su ga prozivali „Rodžer“, koristili bliceve i vikali tokom poena. Ipak, sve to nije omelo srpskog tenisera.

U setu odluke, Đoković je prvi uspeo da stigne do brejka u trećem gemu. To je toliko frustriralo Runea da se povredio kada je rukom udario u ogradu i povredio prst.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter