0
Fudbal

FOTO: Twitter/Stoke City

BOJAN KRKIĆ: „Moj dokumentarac pokazuje da Mesi i Ronaldo ne treba da budu primer mladima“! (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.23 u 12:25

Najavljivan je kao naslednik Mesija…

Španski fudbaler srpskih korena, Bojan Krkić, važio je za jednog od najtalentovanijih fudbalera sveta, kada je 2007. debitovao za prvi tim Barselone sa svega 17 godina.

Mnogi su govorili da će Bojan u jednom trenutku dostići nivo Mesija ali to je bilo daleko od realnosti. Krkić je 4 godine proveo u Kataloniji, da bi potom išao na pozajmice u: Romu, Milan i Ajaks.

Najbolje partije pružao je u dresu Stouka u Premijer ligi, za koji je upisao 74 nastupa i postigao 15 golova. Krkić je nedavno završio svoju profesionalnu karijeru a sada je izbacio i dokumentarni film o svom životu i karijeri.

 

FOTO: Screenshot/YouTube

 

On je dao zanimljivu izjavu, kada je objasnio zbog čega sportisti poput: Mesija, Ronalda i Nadala ne trebaju da budu primeri i smernice za buduće sportiste.

To je nešto što sam oduvek želeo da uradim. Preneti svoja iskustva. Ono što ljudi misle da je veoma lepo, ali tu ima patnje, truda. Hteo sam da objasnim šta sam doživeo. Ovo nije dokumentarac samo za ljubitelje fudbala, on ide dalje, govori o ličnim situacijama i uči nas da Mesi nije primer – rekao je Krkić i dodao:

Mesi, Kristijano i Rafa Nadal nisu obični slučajevi, ne mogu biti primer mladima. Oni su izvanredni. Uspeh nije to, samo će se njima desiti. Uspeh se može primeniti na razne scenarije.

 

 

Krkić je potom objasnio ko bi mogao da bude model mladima.

Za mene je Serhio Kanales uspešan sportista jer je tri puta operisao koleno, ali je uspeo da uđe u reprezentaciju. Hoselu, 33 godine, stigao je u Madrid. Ove situacije su primer uspeha.

Bojan, najbolji strelac u istoriji mlađih kategorija Blaugrane, za Barsu je odigrao 163 utakmice i postigao 41 gol.

Ja sam postigao 84 gola, možda sam mogao da postignem 200, ali ceniću trud koji sam uložio da postignem 84. Neću razmišljati o tih 200 koje nisam postigao.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter