0
Evroliga

Head coach Andrea Trinchieri Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22 Beograd, 17.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

TRINKIJERI O VEČITIMA: „Duško je fantastičan trener, Partizanu fale Egzum i novi Lesor“!

Objavljeno: 01.11.23 u 19:15

Italijan je izneo svoje mišljenje o srpskim timova ove sezone

Košarkaši Bajerna sutra od 18 časova i 30 minuta gostuju u Beogradu protiv Crvene zvezde u okviru 6. kola Evrolige. Nemce sa klupe predvodi nekadašnji šef stručnog štaba Partizana, Andrea Trinkijeri.

On je za „BH Basket“ govorio o večitima, njihovim rosterima kao i smeni Duška Ivanovića posle svega 4 kola Evrolige.

Uvek mi je žao kada se promeni trener, još dramatičnije posle četiri, pet kola ili čak na pripremama. Mislim da nemam nemam nijedan komentar, samo posmatram situaciju, i jako je biti teško trener u Evroligi. Ambicije su ogromne. Ima 16 ekipa koje žele u plej-of i te ambicije su stavile ogroman pritisak na trenera i padaju kao muve – rekao je Trinkijeri i dodao:

 

FOTO: Starsport

 

Duško Ivanović je vrhunski trener, trebalo mu je četiri dana da nađe posao, a ne četiri godine. Otišao je da radi gde ga poznaju. Gde znaju njegove mane i talente. Svi imamo mane… To je ljudski. Najvažnije kada potpišeš trenera šta će taj trener doneti ekipi. Više ne postoji ovo je moj sistem i radićemo kako ja kažem. Ako imaš ekipu od deset mladih igrača treniraćeš jedan sistem, iskusne sa drugim sistem.

Kada je reč o njegovom bivšem timu, Italijan smatra da „crno-beli“ još nisu našli adekvatne zamene za Dantea Egzuma i Matijasa Lesora.

 

FOTO: KK Partizan

 

Ko to zna? Ja ne znam! Vi znate. Koji je taj sistem da ideš sigurno na Fajnal-for. Ono što se kaže jedna stvar, a ono kako se reda nije ista stvar. Mislim da Partizan ima dobar kostur, još traže igrače, ako su se dogovorili sa Venecijom onda su doveli igrača koji je u Nemačkoj igrao fantastičnu sezonu… Mislim da nisu pronašli zamenu za Lesora. Možda Lesor nije najbolji centar u Evroligi, ali je za Partizan igrao kao najbolji centar. Jer motivacija koji daju navijači, on je igrao 120 odsto bolje nego ikad u svojoj karijeri. Nedostaje Egzum – zaključio je Trinkijeri.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter