0
Fudbal

FOTO: Starsport

SRAMNA ODLUKA UEFA: Srbija najvažniji meč kvalifikacija za EURO igra bez navijača!

Objavljeno: 01.11.23 u 20:11

Preterana kazna od strane Evropske kuće fudbala

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) donela je odluku o rigoroznim kaznama za Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Crne Gore nakon incidenta koji se dogodio na nedavnoj utakmici između ova dva tima na stadionu u Beogradu. Navijači iz Srbije suočavaju se sa ozbiljnim posledicama, uključujući novčane kazne i suspenziju stadiona, dok je i Crna Gora dobila svoje sankcije.

UEFA je najpre kaznila Fudbalski savez Srbije sa visokom novčanom kaznom od 50.000 evra zbog rasističkih uvreda koje su navijači uputili Crnogorcima tokom utakmice. Pored toga, UEFA je odlučila da stadion u Beogradu bude zatvoren za poslednji meč kvalifikacija protiv Bugarske kao dodatna kazna za ove neprihvatljive postupke.

Pored toga, Fudbalski savez Srbije suočava se sa dodatnim finansijskim kaznama u iznosu od 10.000 evra zbog nepravilnosti u prodaji karata, 6.500 evra zbog upotrebe vatrometa, 750 evra zbog blokade prolaza na stadionu i dodatnih 14.000 evra zbog korišćenja laserskih uređaja tokom meča.

Ni Fudbalski savez Crne Gore nije prošao nekažnjeno. Oni su suočeni sa zabranom prodaje karata za narednu gostujuću utakmicu, kao i novčanom kaznom od 15.000 evra zbog rasističkih uvreda upućenih navijačima suparničkog tima. Dodatnih 5.000 evra moraju platiti zbog ubacivanja predmeta na teren, a takođe će morati da pregovaraju sa Fudbalskim savezom Srbije u roku od 30 dana kako bi nadoknadili štetu načinjenu stadionu tokom nemira.

Ove odluke UEFA su ozbiljno upozorenje za sve fudbalske saveze o neprihvatljivom ponašanju navijača i ozbiljnosti kojom će biti sankcionisane takve radnje u budućnosti.

5
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter