0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PARTIZAN SLAVIO NA STADIONU ‘DRAGAN DŽAJIĆ’: Nikolić presudio Ubljanima! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 01.11.23 u 14:55

Rutinski posao ‘crno-belih’.

Na stadionu ‘Dragan Džajić’ na Ubu odmerili su snage fudbaleri Jedinstva Partizana od 13 časova u okviru šesnaestine finala  Kupa Srbije. Tim iz Humske odneo je vrlo bitnu pobedu rezultatom 1:0 i uklnoio prvu prepreku ka cilju, a strelac jedinog gola bio je Nikolić u 54. minutu.

Prvo poluvreme:

U uvodnim minutima susreta inicijativu su imali domaći, koji su sve vreme nalazili načine da ugroze gol ‘crno-belih’, ali su se gosti odlično branili. Tek u 22. minutu desila se prva ozbiljnija šansa, kada su fudbaleri Partizana kada je lopta došla do Severine koji se našao u kazenom prostoru, šutirao, ali je njegov šut završio pravo u čuvara mreže Ubljana.

FOTO: Starsport

Ponovo su izabranici Igora Duljaja pretili u 29. minutu kada je Severina sa desne strane uputio centašut, a na drugoj stativi našao Baždara koji je glavom šutirao pored gola. Novu priliku imali su gosti kada je Baždar u 39. minutu uposlio Šehovića na levoj strani u šesnaestercu, ali je njego šut završio preko gola. 

Hrabra partija fudbalera Jedinstva u prvom delu gde su odlično parirali Partizanu i nisu dozvolili da mi gosti ozbiljnije ugroze gol, a domaći su u jednom trenutku imali inicijativu. Bez većih uzbuđenja u prvom delu, a na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvreme:

Fudbaleri Jedinstva imali su prvu priliku u drugom delu kada je lopta došla Milanovića u kaznenom prostoru, a on šutrao u suprotan ugao, ali nedovoljno precizno, pa je lopta otišla pored gola. Gosti su poveli od 54. minuta kada su došli previše lako do ovog vođstva. Saldanja je vukao loptu po desnom boku, potom je upustio pas ka Zahidu koji je iz prve prosledio loptu do  Nikolića koji je na isti način šutirao u dalji ugao Jovanovića i pogodio.

Nakon pogotka ‘crno-belih’, igrači Jedinstva se nisu predavali i pokušavali na sve načine da ugroze gol gostiju, ali su defanzivci beogradskog tima bili na visini zadatka. Mogli su u 64. minutu izabranici Igora Duljaja do novog gola kada je Nikolić šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je ovog puta prečka spasila domaćina.

FOTO: Starsport

Jedinstvo je imalo u 70. minutu nevernovatnu priiku za izjednačenje. Kvaku je probio po levoj strani i ušao u kazneni prostor, a u srcu šesnaesterca uposlio Zubairua koji je odličnim volejem probao da ugrozi gol Partizana, ali je lopta otišla pored gola i time pokazao se domaćin nije predao. 

Novo uzbuđenje na susretu viđeno je u 80. minutu kada je Zahid uposlio Nikolića na levoj strani, on šutirao, ali je  Jovanović  vrhunskom intrevencijom sprečio pogodak. Pokazali su Ubljani hrabrost i odlučnost, ali su fudbaleri Partizana odneli pobedu rezultatom 1:0.

 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter