0
Fudbal

FOTO: Starsport

KRUNIĆ O SMENI ĐORĐEVIĆA SA KLUPE ‘ORLIĆA’: ‘Navikli smo mi (treneri) na česte smene!’

Objavljeno: 01.11.23 u 13:10

‘Ne opraštaju se ubedjivi porazi.’

Nakon ubedljivog poraza mlade reprezentacija Srbije od Engleske ubedljivim rezultatom 9:1 ceh je platio selektor ‘Orlića’, Dušan Đorđević. Fudbalski savez Srbije doneo je odluku da on bude smenjen, a da na njegovo mesto dođe doskorašnji  Piksijev  pomoćnik u A timu, Ljubinko Drulović.

O ovom raspletu događaja govorio je nekadašnji pomoćnik Mladen Krstajića u nacionalnom timu, a sada trener OFK Beograda, Simo Krunić. On je u razgovoru za Meridian Sport istakao da je sve to fudbal i da su smene nekad pravedne, a nekad ne.

Navikli smo mi (treneri) na česte smene. Nekada su one pravedne, nekada ne. To je fudbal. Mislim da je ubedljiv poraz od 9:1 u Engleskoj glavni uzrok ovakve odluke. Dušan, osim toga, nije imao loše rezultate. Naprotiv, zabeležio je i dva trijumfa na tri odigrana meča. Ipak, uglavnom takvi porazi, sa velikom razliku, budu kobni po trenere ili selektore. Kada sam bio asistent Mladenu Krstajiću u A reprezentaciji izgubili smo 5:0 od Ukrajine, a potom sa 4:1 slavili protiv Litvanije. Ishod je bio isti. Ne opraštaju se ubedjivi porazi – istakao je.

Strateg ‘Romintičara’ smatra da je Drulović pravi izbor.

-Postoji još jedan važan aspekt koji je sigurno mogao da utiče na odluku čelnika Fudbalskog saveza. Ljubinko Drulović je od početka pomoćnik Dragana Stojkovića u A selekciji nacionalnog tima. Pretposavljam da na taj način žele da naprave i prodube konekciju između omladinskog i seniorskog tima. Sigurno je cilj da ta veza bude što jača i da se igrači kasnije lakše adaptiraju na Piksijev sistem, ako kvalitetom iskoče u odnosu na vršnjake u U21 ekipi. To nije retkost ni u klupskom, ni u reprezentativnom sistetemu – naveo je Simić.

BISER HUMSKE VANJA DRAGOJEVIĆ ZA HS: ‘Potpisivanje ugovora sa Partizanom je ostvarivanje dečačkih snova!’ (FOTO)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter