0
Fudbal

FOTO: Twitter/ FSS

EKSPRESNA REAKCIJA FSS NA ODLUKU UEFA: „Tribine na meču Srbija – Bugarska u Leskovcu će biti ispunjene!“

Objavljeno: 01.11.23 u 20:33

Jasna poruka našeg Saveza

Fudbalski savez Srbije suočava se sa ozbiljnim posledicama nakon uvredljivih skandiranja na nedavnom meču protiv Crne Gore, ali stadion Dubočice u Leskovcu neće biti prazan tokom ključnog meča protiv Bugarske. Disciplinska komisija UEFA izrekla je kaznu FSS-u, zabranjujući prisustvo odraslih gledalaca na narednoj utakmici, ali su odlučili da tribine budu ispunjene isključivo decom mlađom od 14 godina.

Ovaj neočekivani obrt znači da će atmosfera na stadionu biti isključivo mlada, dok će deca imati priliku da podrže svoju reprezentaciju. FSS je potvrdio ovu odluku i najavio da će preduzeti sve pravne korake kako bi ublažio kaznu UEFA-e, ističući važnost predstojećeg meča protiv Bugarske.

Podsećanja radi, uprkos preventivnim i bezbednosnim merama koje smo preduzeli, ponovila su se uvredljiva skandiranja koja UEFA definiše kao rasizam. FSS će odmah uputiti žalbu i pokušati da ublaži kaznu. Tražićemo odlaganje ili ublažavanje iste kako bismo na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu priredili najbolju moguću atmosferu i pružili punu podršku našoj reprezentaciji – saopštio je Fudbalski savez Srbije.

Ova situacija naglašava važnost edukacije i svesti među navijačima, dok FSS nastoji da stvori inkluzivnu i podržavajuću atmosferu na stadionima. Dok se FSS bori za smanjenje kazne, nadamo se da će mladi navijači doneti pozitivnu energiju na stadion Dubočice i pružiti podršku „orlovima“ u odlučujućem meču protiv Bugarske.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter