5
AdmiralBet ABA Liga

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

ZVEZDA MORA NEŠTO DA MENJA: Crveno-beli planiraju da se odreknu tri igrača, spremaju se pojačanja!

Objavljeno: 31.10.23 u 14:15

Šampion Srbije se nalazi u ozbiljnoj krizi

Košarkaška javnost u Srbiji je svedok turbulentnih trenutaka u Crvenoj zvezdi. Posle ambicija za fajnal-for Evrolige, klub je doživeo smenu trenera, a serija poraza uključujući i dva derbija, samo je produbila dileme. Kao odgovor na ove izazove, klub je spreman za značajne promene.

Nakon uspešnog letnjeg transfer perioda, gde su stigli brojni igrači, uključujući četiri centra, Zvezda je brzo sastavila tim, planirajući velike podvige pod vođstvom Duška Ivanovića. Međutim, Ivanović nije doživeo dug boravak u klubu, smenjen je nakon tri poraza u Evroligi, uključujući neugodna gostovanja u Žalgirisu i Virtusu, kao i protiv Monaka. Smena trenera nije rešila sve probleme.

Prvi znakovi problema pojavili su se u Kaunasu protiv Žalgirisa, gde je nedostatak unutrašnje igre postao evidentan. Pored toga, igrači poput Majka Tobija, koji je stigao kao pojačanje, nisu uspeli da prikažu očekivane performanse, što je dovelo do razmišljanja o potencijalnim promenama na centarskim pozicijama.

Jedno od mogućih rešenja je angažovanje iskusnog Kema Birča, specijaliste za odbranu i zaštitnika obruča, koji je trenutno bez kluba. Pored toga, Zvezda razmatra dolazak još jednog četvorke i bek igrača kako bi popunila rupe u timu.

Pored problema na centarskim pozicijama, nedostatak bekova je takođe postao vidljiv, posebno u odsustvu ključnih igrača poput Nemanje Nedovića, Branka Lazića i Adama Hange. Klub planira dovođenje novog beka koji bi rešio ove izazove.

Još jedan problem je radna etika pojedinih igrača, posebno na plejmejkerskim pozicijama. Igrači poput Šabaza Nejpira i Miloša Teodosića moraju podići svoju igru kako bi klub povratio stabilnost. Sferopulos, kao trener sa temperamentom, ima zadatak da motiviše i usmeri igrače ka zajedničkom cilju.

U potrazi za rešenjima, Zvezda je spremna na velike promene kako bi se vratila na pobednički put i ostvarila ciljeve koje su postavili pred sezonu.

106
26

5 Komentara

  1. Moras biti toliki Zvezdas pa dovesti takva pojacanja. Rumeni bi bolje doveo u Zvezdu od Cifuta doktora.
    Toliko.

    0
    0
    Odgovori
  2. Do sad ste doveli 10 novih igrača i zamenili trenera , sad vam treba jos. Gde živite, odakle nam pare da placamo to iživljavanje. Ko ste vi ?

    11
    8
    Odgovori
    • Ko ste vi? Vi ste franjina ekpozitura.
      Kupujete igrace koje ne mogu ni Real ni Monako.
      Imate najskuplji tim u Evropi.
      Ko si ti Franjo Mesicu?
      Ja sam Radovan!

      0
      1
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter