0
Fudbal

FIFA World Cup Trophy Tour at Belexpo Centar on September 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

UPOZORENJA ZA UEFU: Evo šta moraju da znaju pred Mundijal u Saudijskoj Arabiji!

Objavljeno: 31.10.23 u 23:51

Zemlja u kojoj je vera na prvom mestu.

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. godine gotovo je sigurno da će se održati u Saudijskoj Arabiji, nakon što je Australija zvanično odustala od trke za dobijanje domaćinstva. Australija, koja je bila jedini protivkandidat Arapima, donela je odluku da se povuče iz trke, dajući tako slobodan put Arabiji ka organizaciji ovog velikog sportskog događaja.

Pošto se zna jako dobro koliko je Saudijska Arabija religiozna zemlja, tim povodom se oglasila i najveća medijska kuća, BBC (Bi Bi Si):

FOTO: twitter/@FIFAWorldCup

‘FIFA sada mora jasno da stavi do znanja kako očekuje da će domaćini poštovati njenu politiku ljudskih prava. Takođe, mora biti spremna da zaustavi proces kandidature ako se ozbiljni rizici po ljudska prava ne reše na pravi način.’ – stoji u saopštenju Bi Bi Sija, koji potom dodaje:

‘Najbolja prilika FIFA dobije obavezujuće garancije za zaštitu prava radnika, osiguravanje slobode govora i sprečavanje diskriminacije u vezi sa Svetskim prvenstvom je tokom procesa odabira domaćina, a ne nakon što je organizator potvrđen i nakon što započnu pripreme za turnir.’ – stoji u tekstu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter