0
Evropske lige

during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Partizan and Vozdovac at stadium FK Partizan (JNA) on October 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN MEĐU VELIKANIMA: Crno-beli u samom vrhu kada je reč o proizvodnji talenata!

Objavljeno: 31.10.23 u 13:20

Visoko je kotirana i Crvena zvezda

Prema najnovijem istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES), fudbalski klub Partizan se ponosi značajnim dostignućem. Klub se nalazi na impresivnom 12. mestu po broju igrača koji su proveli najmanje tri godine u klubu od svoje 15. do 21. godine, a sada nastupaju u jednoj od 48 liga širom Evrope, Azije ili Južne Amerike, saopštio je danas klub.

Prema istraživanju, Partizan je dao 71 fudbalskog talenata koji su prošli kroz njihovu omladinsku školu i sada igraju profesionalno fudbal. Drugi najbolje rangirani srpski klub u ovom istraživanju je Crvena zvezda, koja se nalazi na respektabilnom 16. mestu sa 64 igrača koji su prošli kroz njihovu omladinsku akademiju.

Na vrhu liste nalazi se holandski Ajaks sa 86 igrača, odmah iza njih je portugalska Benfika sa 85, dok se na trećem mestu nalazi Sporting sa 84 igrača. Urugvajski Defensor sa 82 i argentinski Boka Juniors sa 81 igračem nalaze se takođe među najuspešnijim klubovima u razvoju talentovane mladosti.

Ovo istraživanje pokazuje značajan rad i posvećenost Partizana u razvoju mladih talenata, čime se klub svrstava među najbolje u svetu po broju igrača koji su prošli kroz njihovu omladinsku školu i ostvarili značajan uspeh na profesionalnom nivou.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter