0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

NEKADA RAD I OFK BEOGRAD, A SADA VOŽDOVAC I ČUKARIČKI: ‘Zmajevi i ‘Brđani’ nove fabrike mladih talenata! (FOTO)

Objavljeno: 31.10.23 u 16:15

Odlična politika ova dva kluba.

Pored Teleoptika, nekada su Rad i OFK Beograd bili fabrike mladih talenata, koji su kasnije pružali odlične partije u drugim klubovima. Poznato je da su Partizan i Crvena zvezda redovno uzimali igrače koji su već dovoljno stasali kod ‘Građevinara ili ‘Romantičara‘ u svoje redove.

FOTO: Starsport

Međutim, zadnjih nekoliko godina se situacija promenila. Rad trenutno proživljava svoje najteže dane, pošto se nalaze u Srspkoj ligi Beograd, dok se tim sa ‘Karaburme‘ vraća na puteve stare slave. Ekipa Sima Krunića je trenutno ubedljivo vodeća u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije i najverovatnije ćemo ih gledati u najelitnijem rangu posle dugo godina.

FOTO: Starsport

Već duže vreme na srpskoj fudbalskoj sceni nije se pojavio trener koji će pružiti šansu mladim igračima, koji su na ulaznim vratima velike scene. Međutim, trener Voždovca, Marko Savić radi izuzetan posao sa mladim igračima. Naime, okosnicu timu čime mladići koji uglavnom imaju do 25 godina, baš kao i Rad u sezoni 2009/10. Prošle sezone su završili na sedmom mestu u domaćem šampionatu, a pružali su izuzetne partije.

FOTO: Starsport

U novoj takmičarskog godini, fudbaleri Voždovca su prkosili svim ekipama koje igraju u Evropi, koje su prošle sezone bile u top pet, ali su se jedino opekli sinoć protiv Partizana gde su poraženi 3:0. Ovaj tim je senzacija, a takođe su i najmlađa ekipa na starom kontinentu.

FOTO: Starsport

Sa druge strane, politika tima a Banovog brda je isto na velikom niovu. Prošle sezone su bili treći i ostvarili istorijski uspeh pod patronatom Dušana Kerkeza. Ovaj talentovani stručnjak je pružio šansu takođe mladim igračima, samo što su fudbaleri Čukaričkog nešto stariji od svojih kolega sa ‘krova‘, ali ova dva kluba su pravi primer poslovanja i da nekada treba imati strpljenja sa igrača koji tek treba da stiče iskustvo i stasava.

FOTO: Starsport

Pravi primer je potez novog trenera ‘Brđana‘, Igora Matića, koji je na utakmici drugog kola Lige Konferencija u igru ubacio Mihajla Cvetkovića koji ima 16 godina. Pored njega od mladih fudbalera, bili su i Nikčević (23), Miladinović (20) i Rogan (20). Ovi igrači su pokazali izuzetan kvalitet i dokazali da mladi talenti treba da dobijaju šanse u ovakvim utakmicama.

FOTO: Starsport
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter