0
Fudbal

FOTO: Twitter/ Manchester City

DOK JEDNOM NE SMRKNE, DRUGOM NE SVANE: Kako je Alvarez iskoristio povredu De Brujnea na najbolji mogući način!?

Objavljeno: 31.10.23 u 17:50

Na Svetskom prvenstvu 2022. godine koje održalo u Kataru u redovima osvajača ovog takmičenja se pored Mesija istakao i Hulijan Alvarez. Igrač koji može da igra u napadu, ali iza najisturenijeg, pokazao je odličan kvalitet. On je uglavnom bio u drugom planu, a imao je učinak od četiri pogodaka.

U redovima Mančester sitija prošle sezone je bio u drugom planu, Pep Gvardiola mu nije pružio adekvatnu priliku, baš zbog Kevina De Brujnea. Međutim, on i pored manje minutaže beležio sjajne partije, pa je na 49 susreta postigao 17 golova. Na početku nove takmičarske godine, De Brujne se povredio i njegov izostanak prognoziran je do kraja prvog dela sezone.

Mladom Argentincu je to odlično došlo, pošto se na poziciji Blegijanca, iza napadača, izuzetno snašao. Igra na visokom niovu, a na 14 utakmica bio sedam puta precizan. Videćemo kako će povratak kapitena Sitija uticati na odluke Gvardiole, koji će imati dodatne muke i glavobolje oko sastavljanja tima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter