1
Košarka
Svetislav Pešić

Svetislav Pešić (FOTO: Starsport)

SVE BLIŽI RASPAD ABA LIGE!? Pešić podržao stvaranje Profesionalne košarkaške lige Srbije!

Objavljeno: 30.10.23 u 11:09

Polako se dolazi do sve veće podrške.

Sve glasnije se priča o kreiranju Profesionalne košarkaške lige Srbije, gde bi trebali da sjedinjeno igraju svi najjači klubovi naše zemlje. To je u izjavi za javnost oktrio direktor KLS-a, Aleksandar Grujin, a takmičenje bi trebalo da počne od sezone 2025/26.

„Na sastanku koji smo imali govorili smo o dve teme usklađivanju kalendara KLS sa potrebama reprezentacije i odluci Skupštine KLS o formiranju Profesionalne lige Srbije donetoj na Staroj planini pred početak sezone“, ističe Grujin.

Potom se osvrnuo i na formiranje takmičenja koje bi trebalo da započne za dve godine.

„Dogovor je da se napravi platforma sa kojom će se izać pred klubove. U njoj bi od početka do kraja igrali svi naši klubovi, računajući naravno i one najveće. To je neophodno zbog razvoja i masovnosti srpske košarke, jer u Leskovcu, Kraljevu, Užicu, Valjevu, Vršcu i svim drugim velikim centrima svi žele da vide Partizan i Crvenu zvezdu. Istovremeno, cilj nam je da se kroz naše takmičenje ostvari prohodnost ka FIBA takmičenjima i Evrokupu“, kaže Grujin.

Ideja je, naglašava, naišla na punu podršku selektora.

„Oduševljen je idejom i dao je maksimalnu podršku. Prihvatio je da bude jedan od članova Radne grupe i aktivno učestvuje u projektu. Uz njega, u ovom telu bi trebalo da budu predstavnik Saveza, predstavnici naših najvećih klubova, članovi iz klubova KLS i menadžmenta lige“, naveo je Grujin.

2
3

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter