0
Fudbal

FOTO: Twitter/ Premier league

VLADAR MANČESTERA JE SITI: Haland i Foden presudili ljutom rivalu! (VIDEO)

Objavljeno: 29.10.23 u 18:27

Maestralna partija izabranika Pepa Gvardiole.

U okviru 10. kola Premijer lige odigrao se čuveni derbi grada Mančestera između Junajteda i Sitija od 16:30. ‘Građani’ su ostvarili pobedu rezultatom 3:0, a stelci su bili Haland u 26. i 49. minutu i Foden u 80.

Prvo poluvreme:

Domaćin je konkretnije počeo ovaj susret, a Mektominaj je probio po sredini, šutirao, ali je njegov šut završio pravo u ruke  Edersona. Odličnu šansu imao je Siti u 8. minutu kada je lopta stigla do Rodrija u kaznenom prostora, a on je prebacio do Fodena  koji je glavom šutirao, ali sjajni Onana sprečio pogodak, ali se lopta odbila do Halanda, međutim, defanzivci Junajteda su bili na visini zadatka i izbacili loptu u korner.

Imali su izabranici Pea Gvardiole totalnu kontrolu igre, a u 20. minutu imali su novu priliku kada je posle kornera Alvaresa, lopta došla do Griliša, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Onana ponovo bio na mestu. Hojlond je nesmostenom reakcijom napravio penal za Mančester siti, a sa bele tačke Haland je doveo svoj tim u vođstvo od 27. minuta.

Imali su dobru priliku za izjednačenje fudbaleri Junajteda, kada je Foden pogrešio kod dodavanja, a loptu je uzeo Hojlond koji je imao solo prodor, ali je Stouns bio na visini zadatka i zasmetao igraču ‘crvenih-đavola, a potom je uposlio Fernadeša koji je šutirao preko gola. 

Pokušao je Alvares iz slobodnog udarca koji je izveo sa leve strane da iznenadi Onanu, ali je on ponovo sjajnom intervencijom sprečio pogodak. U finišu prvog dela Junajted je imao sjajnu priliku da izjednači, kada se Mektominaj odlično snašao na ivici šesnaesterca, šutirao je, ali je Ederson spektakularno intervenisao.

Onana je na kraju prvog dela sprečio vođstvo Sitija od 2:0, nakon centaršuta lopta je došla u srce kaznenog prostora, gde je Haland šutirao glavom i kada su već svi videli loptu u gol, Kamerunac je imao neverovatnu intervenciju, a nakon toga je glavni arbitar svirao kraj prvog dela.

Drugo poluvreme:

Odmah na startu drugog dela su fudbaler Junajteda zapretili kada je nakon kornera šutirao Fernadeš sa velike udaljenosti, ali je Ederson sjajno reagovao. Međutim, na drugoj strani Foden je na centaršut Silve šutirao, ali preko gola. Haland je u 50. minutu doveo goste do prednosti od 2:0. 

Lopta je došla Griliša koji je na levoj strani uposlio Silvu, a on centarirao u kazneni prostor, a Haland glavom smestio loptu u gol. Nastavili su gosti sa pritiscima, a svoj šut sa distance oprobao je Griliš, ali je Onana ponovo bio na visini zadatka. Dominirali su izabranici Pepa Gvardiola tokom većeg dela u drugom poluvremenu, imali kontrolu igre.

Ipak, nisu se ni igrači Junajteda predavali tek tako, pokušavali su da ugroze gol Sitija, ali su defanzivci prvaka Engleske bili na visini zadatka. Sjajnu priliku su imali ‘crveni-đavoli’ u 70. minutu kada je Eriksen pustio odličan pas do Rašforda u šesnaesterac ‘građana’, ali je šutriao pored gola.

Umalo da kazne gosti promašaj Rašforda dva minuta kasnije kada je Griliš pronašao Halanda koji se odlično snašao, pokušao da lobuje Onanu, ali je golman Junajteda ponovo bio izuzetan. ‘Građani’ su svoju dominaciju potvrdili i trećim pogotkom, kada je nakon šuta Rodriga, Onana odbranio, lopta se odbila do Halanda koji je asistirao do Fodena, a on u 81. minutu stavio tačku na ovaj susret.

Standings provided by Sofascore
0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter