0
Fudbal

FOTO: Twitter/ Premier liga

(POLUVREME) SITI DOMINIRA NA ‘TEATRU SNOVA’: Haland sa bele tačke doneo ‘Građanima’ prednost!

Objavljeno: 29.10.23 u 17:21

Odlično izdanje ‘Građana.’

Fudbaleri Mančester junajteda dočekali su svog gradskog rivala Mančester siti u okviru 10. kola engleske Premijer lige od 16:30. Na odmor su izabranici Pepa Gvardiole otišli prednošću od 1:0, a strelac jedinog gola bio je Haland sa bele tačke u 27. minutu.

Prvo poluvreme:

Domaćin je konkretnije počeo ovaj susret, a Mektominaj je probio po sredini, šutirao, ali je njegov šut završio pravo u ruke  Edersona. Odličnu šansu imao je Siti u 8. minutu kada je lopta stigla do Rodrija u kaznenom prostora, a on je prebacio do Fodena  koji je glavom šutirao, ali sjajni Onana sprečio pogodak, ali se lopta odbila do Halanda, međutim, defanzivci Junajteda su bili na visini zadatka i izbacili loptu u korner.

Imali su izabranici Pea Gvardiole totalnu kontrolu igre, a u 20. minutu imali su novu priliku kada je posle kornera Alvaresa, lopta došla do Griliša, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Onana ponovo bio na mestu. Hojlond je nesmostenom reakcijom napravio penal za Mančester siti, a sa bele tačke Haland je doveo svoj tim u vođstvo od 27. minuta.

Imali su dobru priliku za izjednačenje fudbaleri Junajteda, kada je Foden pogrešio kod dodavanja, a loptu je uzeo Hojlond koji je imao solo prodor, ali je Stouns bio na visini zadatka i zasmetao igraču ‘crvenih-đavola, a potom je uposlio Fernadeša koji je šutirao preko gola. 

Pokušao je Alvares iz slobodnog udarca koji je izveo sa leve strane da iznenadi Onanu, ali je on ponovo sjajnom intervencijom sprečio pogodak. U finišu prvog dela Junajted je imao sjajnu priliku da izjednači, kada se Mektominaj odlično snašao na ivici šesnaesterca, šutirao je, ali je Ederson spektakularno intervenisao.

Onana je na kraju prvog dela sprečio vođstvo Sitija od 2:0, nakon centaršuta lopta je došla u srce kaznenog prostora, gde je Haland šutirao glavom i kada su već svi videli loptu u gol, Kamerunac je imao neverovatnu intervenciju, a nakon toga je glavni arbitar svirao kraj prvog dela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter