0
Košarka

from left Luka Mitrovic, #9 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Shabazz Napier, #13 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Rokas Giedraitis, #31 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Mike Tobey, #18 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and Asvel at Stark Arena on October 05, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BAŠ JE KATASTROFA KAKO TO IZGLEDA: Đurović govorio o najvećem problemu Crvene zvezde!

Objavljeno: 29.10.23 u 11:40

Mora nešto hitno da se menja u glavama organizatora igre.

Crvena zvezda loše je ušla u ovu sezonu, identično kao u prethodnu, a loše vođenje večitog derbija jeste samo trešnjica na šlagu za kolaps rekrodno skupog rostera šampiona Srbije u ovom delu sezone. Analitičar, košarkaški trener Vlade Đuroović, govorio je u tome.

– Po govoru tela igrača Partizana i publici, delovalo je da su se predali. Partizan je tada pokazao karakter. Avramović je uneo energiju, Doužer je dao odlučujuću trojku i to je skroz dotuklo Zvezdu. Da je promašio, Zvezda bi pobedila. Iks faktor je bio i Jaramaz koji je postigao 12 poena u prvom delu. Takođe, Partizan je promašio manje slobodnih bacanja i pobedio je. Da je Zvezda promašila koliko i Partizan, dakle pet, dobila bi. Ja stvarno nikako ne mogu da objasnim da Teodosić i Nejpir promašuju slobodna bacanja, imaju najmekše ruke u Zvezdi. I ne samo to, nego promašuju puno i trojke. Ovako kako oni šutiraju je baš katastrofa – naglasio je Đurović.

Okrenuo se i igrama Jaga Mateuša za koga je imao reči hvale.

– Oni su tu oko 1/6 ili 1/7, a sada su zajedno imali 3/14. Jago je igrao manje, a dao je poena koliko i oni. Mislim da je na kraju bio odlučujući faktor što je zamenjen. Teodosić je ušao, ali nije trebalo da izađe Jago, nego Nejpir. Zvezda je iznenadila Partizan sa dva plejmejkera, što nisu rešili do kraja meča. Sferopulos više veruje Jagu koji je po meni bio šokiran na početku. Da igrač doputuje iz Brazila, da dođe pred 20 hiljada navijača, a znate da je zabavljao publiku na Svetskom prvenstvu, pa svi u Brazilu čekaju da zaigra, a nije bio tada ni u 12. Mislim da noćima nije spavao. Kad je došla Olimpija, opet je bilo dosta gledalaca, pa je hteo da pokaže da trener greši i šutirao je 1/11. Sad će više da igraju Tobi i Bolomboj, a biće dosta utakmica kada će igrati sa dva plejmejkera – zaključio je Vlade.

8
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter